L1mburg Centraal - 9 maart 2020

L1mburg Centraal - 9 maart 2020

23 coronagevallen (nu ook besmettingen in Venlo en Leudal), bijna blinde Sittardenaar schrijft misdaadroman, Nieuwe voedselbank in Baexem en meer Limburgs nieuws...

L1mburg Centraal van maandag 9 maart 2020:

Met de volgende onderwerpen:

Weer nieuwe coronapatiënten in Limburg

De GGD Limburg-Noord heeft maandag bekendgemaakt dat er in Leudal én Venlo een coronapatiënt bekend is. Landelijk zijn er in totaal 56 nieuwe besmettingen, zo laat het RIVM weten. In Limburg zijn er nu 23 besmettingen. Zondag waren er zestien gevallen bekend in Limburg. Op dit moment zijn er zes besmettingen in Maastricht, acht in Sittard-Geleen, vier in Beekdaelen en twee in Simpelveld twee. Roermond, Leudal en Venlo hebben er elk een. Dat maakt dat er nu in totaal 23 besmettingen in Limburg zijn.

Bekijk hier de hele reportage

Bekijk hier de tijdlijn coronavirus in Limburg

'Thijs H. misleidde mogelijk behandelaars Mondriaan'

Moordverdachte Thijs H. heeft zijn begeleiders mogelijk misleid toen hij zich meldde bij GGZ-instelling Mondriaan. Ook hadden de therapeuten hun beroepsgeheimen eerder moeten doorbreken. Dat is de conclusie van een onafhankelijke onderzoekscommissie die onderzoek deed naar het handelen van Mondriaan. De commissie vraagt zich af of de behandelaren voldoende hebben doorgevraagd. Thijs H. stak op 4 mei vorig jaar een vrouw dood in Den Haag en drie dagen later twee anderen op de Brunssummerheide. Hij heeft tijdens het verhoor en een regiezitting bekend ze te hebben gedood.

Bekijk hier de hele reportage

Bijna blinde Sittardenaar schrijft misdaadroman

De jaarlijkse boekenweek is weer begonnen. Er zijn altijd nieuwe schrijvers die proberen door te breken. Marcel Herfs uit Sittard bijvoorbeeld. Hij schreef een misdaadroman. Dat is op zich niet zo bijzonder, maar wel als je weet dat hij bijna blind is.

Bekijk hier de hele reportage

Roda presenteert interim-trainer René Trost

René Trost werd gepresenteerd als interim-trainer van Roda JC. Om het seizoen af te maken moest de club na het vertrek van Jean Paul de Jong op zoek naar een trainer met de juiste diploma's. De huidige assistent, Maurice Verberne, heeft die nog niet, mocht wel de laatste weken de taak van hoofdtrainer vervullen, maar moet nu terug in zijn rol van assistent.

Bekijk hier de hele reportage

Nieuwe voedselbank, in Baexem

De economie groeit maar het aantal mensen dat noodgedwongen gebruik maakt van de voedselbank groeit ook: 1 op de 7 klanten is al meer dan drie jaar afhankelijk van de voedselbank. Ook in Midden-Limburg merkt de voedselbank dat de vraag groeit. Twee jaar geleden waren er 68 gezinnen die aanspraak maakten op voedselpakketten. Nu zijn dat er bijna 250. Daarom heeft de regio nu een extra uitgiftepunt, de kerk in Baexem.

Bekijk hier de hele reportage

Eaters-coach stelt positie ter discussie na mislukt seizoen

Voor ijshockeyclub Eaters uit Geleen kan na de uitschakeling in de BENE-League playoffs het seizoen als verloren beschouwd worden. De clubleiding verving in januari trainer Andy Tenbult voor Alf Philippen. Deze laatste twijfelt na de uitschakeling door Den Haag openlijk of hij als trainer nog wel door moet gaan bij de club uit Geleen.

Bekijk hier de hele reportage

Theater over depressie en zelfdoding onder jongeren

Depressie en zelfmoord onder jongeren. Het is geen vrolijk onderwerp, maar het is wel nodig om er aandacht aan te schenken, want depressies bij jongeren komen steeds vaker voor. Volgens cijfers uit 2018 had ruim 5 procent van de jongeren tussen 12 en 18 jaar last van depressies en een enkele keer met zelfmoord als absoluut dieptepunt. Jarno en Willem maken een educatieve theatervoorstelling over depressie en zelfdoding onder jongeren. Hun theatertour begint dinsdag in Limburg, in Maastricht. De voorstelling "Laat het licht aan" vertelt het verhaal van Jarno.

Bekijk hier de hele reportage

Presentatie: Bas van Mulken

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal

Mega Sing Along 2021 op L1 TV

Mega Sing Along 2021 op L1 TV

Limburg Doc: Een leven in beelden, eerbetoon aan Jo Eyck

Limburg Doc: Een leven in beelden, eerbetoon aan Jo Eyck

Muziekfabriek 2021: The Waiting

Muziekfabriek 2021: The Waiting

Óngerwaeg en de pot met gold in Dieteren

Óngerwaeg en de pot met gold in Dieteren

AvondGasten Sport met John van Loen en Ivo Op den Camp

AvondGasten Sport met John van Loen en Ivo Op den Camp

L1mburg Centraal - 29 november 2021

L1mburg Centraal - 29 november 2021

Logo 1Limburg

Programma's