L1mburg Centraal - 9 juni 2021

L1mburg Centraal - 9 juni 2021

Hoe gaat de festivalzomer uitzien? Toch geen straat voor Benny Neyman, diehard Oranje fans zijn er klaar voor en meer Limburgs nieuws.

L1mburg Centraal van donderdag 9 juni 2021:

Met de volgende onderwerpen:

Hoe gaat de festivalzomer uitzien?

De coronamaatregelen worden langzaam losgelaten, de vaccinaties zijn op stoom en ook het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames neemt af. Nu ook de zon sinds een paar dagen definitief doorbreekt krijgen steeds meer mensen zin om een goed feestje te vieren. Op een festival bijvoorbeeld! Maar kunnen die wel doorgaan? Veel festivals waren natuurlijk al afgelast, anderen verkeren in grote onzekerheid. Stereo Sunday in Venlo kreeg slecht nieuws vandaag. Venlo geeft geen vergunning af voor het festival begin juli.

Bekijk hier de hele reportage

Volta Limburg Classic gaat door

De Volta Limburg Classic kan dit jaar doorgaan in het weekend van 17 en 18 juli. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. Een volledig weekend betekent dat zowel de toerversie als de wedstrijd gereden kunnen worden. Vanwege corona werd duidelijk dat de Volta Limburg Classic niet op de reguliere data in april kon plaatsvinden, en besloot de organisatie het volledige wielerweekend te verplaatsen naar zaterdag 17 en zondag 18 juli in de hoop dat er richting de zomer meer mogelijkheden zouden zijn.

Bekijk hier de hele reportage

Benny Neyman krijgt toch geen eigen straat in Maastricht

Uitgerekend op de dag dat zanger Benny Neyman 70 zou zijn geworden, is er slecht nieuws voor de mensen die al drie jaar ijveren voor de 'eigen' straat in de Maastrichtse wijk Blauw Dorp. De zanger krijgt namelijk geen eigen straat. Dat laat Tiny Meese, fractievoorzitter van Partij Veilig Maastricht, weten. Ze heeft zich jarenlang ingezet voor een Benny Neymanstraat. Echter geeft de weduwnaar van Neyman het niet willen omdat 'Benny dat nooit gewild zou hebben.'

Oud-Meersenaar Remco van de Weerdt brengt met een album en een aantal optredens wel een ode aan de zanger. Dat doet hij samen met een andere Limburgse muzikant, Michelle Courtens uit Venray. Die we nog kennen van het Eurovisie Songfestival. Waar ze ons land in 2001 vertegenwoordigde.

Bekijk hier de hele reportage

'Geen lagere overstromingsnorm bij aanleg dijken langs Maas'

Deltacommissaris Peter Glas vindt dat niet getornd moet worden aan het beschermingsniveau voor Limburg tegen hoog water. In een advies aan minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat (VVD) stelt Glas voor om de norm ongemoeid te laten waarbij wordt uitgegaan van een overstroming van één keer in de honderd jaar. De hoogte van de nieuwe of versterkte dijken moet dat als uitgangspunt blijven hebben. Normverlaging vindt hij ongewenst. Het advies gaat ook naar de stuurgroep die zich met de Maasbeveiliging bezig houdt. Volgens de deltacommissaris die gaat over de nationale aanpak van hoog water, verdient Limburg net als de rest van Nederland een goede bescherming tegen overstromingen.

Bekijk hier de hele reportage

De trouwste oranjefans zijn klaar voor het EK

Overmorgen begint het EK voetbal en zondag speelt Oranje de eerste wedstrijd tegen Oekraïne. Daar waar de oranjekoorts op straat maar matig op gang lijkt te komen, klopt het oranjehart bij de diehard fans altijd. Twee van die doorgewinterde Oranjefans wonen in Venlo: de Streepjesman en de Engel van Oranje. Als hardcore-fans zijn ze sowieso verzekerd van tickets voor alle wedstrijden die Nederland dit EK speelt.

Bekijk hier de hele reportage

Stijgt de Oranjekoorts al een beetje?

De echte Oranjefans zijn er klaar voor, maar wanneer maakt het coronavirus nu écht plaats voor het oranjevirus? Een paar dagen voor het EK voetbal zijn er nog maar amper straten versierd en lijkt het traditionele Oranjesfeertje nog niet echt losgebarsten. Ook winkeliers zien dat de consument nog afwachtend is met de aanschaf van oranje uitdossingen. De feestartikelen-groothandels doen naar eigen zeggen wél goeie zaken.

Bekijk hier de hele reportage

Wels wil met MVV terug naar het linker rijtje

Klaas Wels presenteerde zichzelf vandaag als nieuwe trainer van MVV aan de regionale media. Hij wil met de Maastrichtse club graag structureel naar het linker rijtje en ook meedoen om play-offs. In de komende twee seizoenen dat Wels voor de groep staat moeten die stappen gezet worden

Bekijk hier de hele reportage

Presentatie: Wouter Nelissen

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal

Muziekfabriek XL-Special 2021 - deel 3

Muziekfabriek XL-Special 2021 - deel 3

Muziekfabriek 2021: Damiën van Elburg

Muziekfabriek 2021: Damiën van Elburg

Bouwen Aan Het Paradijs - aflevering 6

Bouwen Aan Het Paradijs - aflevering 6

Óngerwaeg en 't leeve in Ell

Óngerwaeg en 't leeve in Ell

AvondGasten Europa: meepraten over toekomst Europa, maar hoe dan?

AvondGasten Europa: meepraten over toekomst Europa, maar hoe dan?

L1mburg Centraal - 22 juni 2021

L1mburg Centraal - 22 juni 2021

Logo 1Limburg

Programma's