L1mburg Centraal - 9 juli 2019

L1mburg Centraal - 9 juli 2019

Veroordeling van ex-wethouder Jos van Rey van Roermond blijft staan, opvallende diefstal door man in scootmobiel, spoor van daders ontbreekt na plofkraak Landgraaf en meer Limburgs nieuws...

L1mburg Centraal van dinsdag 9 juli 2019.

Met de volgende onderwerpen:

Opvallende diefstal door man in scootmobiel

Een opvallende diefstal in een supermarkt in Brunssum. Een man laadt zijn scootmobiel vol met tientallen producten. Het personeel heeft niet door dat de man niet betaalt en de supermarkt heeft de beelden online gezet. Deze zijn al 300.000 keer bekeken. Met een tas vol producten verlaat de man de winkel aan het Orionplein in Brunssum. De supermarkt hoopt door verspreiding van de videobeelden dat de dief alsnog komt betalen voor alles wat hij meenam. Het lijkt erop dat de man in de scootmobiel het vooral gemunt heeft op verzorgingsproducten.

Bekijk hier de hele reportage

Veroordeling van ex-wethouder Jos van Rey van Roermond blijft staan

De veroordeling van ex-wethouder Jos van Rey van Roermond blijft staan. Dat heeft de Hoge Raad vandaag bepaald. Van Rey werd in december 2017 in hoger beroep veroordeeld tot één jaar voorwaardelijke gevangenisstraf onder meer vanwege het aannemen van giften van projectontwikkelaar Piet van Pol. Bijvoorbeeld vakanties en het bezoeken van voetbalwedstrijden en beurzen. Dat Van Rey en Van Pol jarenlang bevriend waren, doet er niet toe, volgens het Gerechtshof.

Een bizarre samenloop van omstandigheden. Want de uitspraak van de Hoge Raad komt op de dag dat Piet van Pol is overleden. De projectontwikkelaar was al langer ziek.

Bekijk hier de hele reportage

Spoor van daders ontbreekt na plofkraak Landgraaf

Een ravage in Landgraaf. Bij een bank aan het Raadhuisplein in die plaats is vanochtend een plofkraak gepleegd. Rond vijf uur werd een geldautomaat van ABN Amro bij winkelcentrum Op den Kamp opgeblazen. Van de daders ontbreekt vooralsnog elk spoor. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie moest nog in actie komen om een achtergebleven explosief te verwijderen.

Bekijk hier de hele reportage

Nog geen oplossing voor zorgklooster Huize de Berg

Het personeel van zorgklooster Huize de Berg in Heerlen is strijdlustig en wil mogelijk nieuwe acties gaan voeren. Aan het eind van deze maand staan ze op straat en er is nog geen oplossing. De zorgondernemer die het zorgklooster vorig jaar overnam, vroeg het faillissement aan. Het personeel hoopt nu dat het stichtingsbestuur van het klooster iets voor hen kan betekenen.

Bekijk hier de hele reportage

Werk aan historische stadsmuur Maastricht

Het is meer dan 3 maanden geleden dat een deel van de historische stadsmuur van Maastricht instortte. Langs de Sint Pieterskade vielen de stenen van de muur in de vijver. Er vielen geen gewonden, maar het aangezicht van de stad Maastricht is aangetast en een deel van de geschiedenis ligt letterlijk in het water. Maar er wordt aan gewerkt.

Bekijk hier de hele reportage

Tweede etappe van zomerserie Noa t zuuje

Deel twee van onze zomerserie vandaag, Noa ut zuuje. Verslaggever Wouter Nelissen reist samen met cameraman Xavier Comuth door de provincie. Van noord naar zuid, beginnend in Mook, eindigend in Mesch. Maar niet met eigen vervoer, de mannen moeten een lift zien te krijgen. Gisteren in Mook op de boot gestapt. Vandaag de tweede etappe...

Bekijk hier de hele reportage

Veiling van bijzonder pronkstuk zeppelin

We gaan bijna 90 jaar terug in de tijd. Een bijzondere gebeurtenis in november 1930. Toen werd een ansichtkaart verstuurd met een zeppelin. Vanuit Venlo.
De luchtpost met de Graf Zeppelin, vernoemd naar de bedenker van het bijzondere schip, was een hele bijzondere gebeurtenis waar heel Venlo voor uitliep. En die verstuurde ansichtkaart is nu te koop.

Bekijk hier de hele reportage

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV.
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal.

Logo 1Limburg

Programma's