L1mburg Centraal - 9 dec 2018

L1mburg Centraal - 9 dec 2018

Op zoek naar mentoren, het NK legpuzzelen, Limburgse artiesten in de spotlight, heel veel sport en meer Limburgs nieuws...

L1mburg Centraal van zondag 9 december 2018:

Met de volgende onderwerpen:

Mentorschap Limburg dringend op zoek naar nieuwe mentoren

Advies geven, begeleiden op het werk of beslissingen nemen over het zorgtraject. Soms hebben mensen hier een beetje hulp bij nodig en is er niemand in de directe omgeving die deze hulp kan bieden. Debby Hamers, 42 jaar en wonend in Hoensbroek, krijgt daarom hulp van de Stichting Mentorschap Limburg. Dat is een vrijwilligersorganisatie en dringend op zoek naar nieuwe mentoren.

Bekijk hier de hele reportage

NK legpuzzelen strijkt voor het eerst neer in Limburg

164 fervente puzzelliefhebbers streden gisteravond in Meterik om de vaderlandse eer tijdens de voorronde van het NK legpuzzelen. De opdracht van de deelnemers was om zo snel mogelijk een puzzel van 1000 stukjes op te lossen. Geen vergrootglazen en sorteerbakjes, maar voor de rest mag alles. Het team van Kirsten van Rossum uit Maastricht wist de puzzel het snelst op te lossen: één uur en 35 minuten. Hiermee wint het team een ticket voor de finale in maart 2019.

Bekijk hier de hele reportage

Limburgse artiesten in de spotlight

Dit weekend zijn er een aantal wedstrijden geweest waarbij Limburgse artiesten het heel goed gedaan hebben. Te beginnen met de bandwedstrijd Nu of Nooit waar de Heerlense band Mt. Atlas een plek op de jubileumeditie van Pinkpop wist te bemachtigen. De groep maakt zogenoemde grunge muziek, een beetje vergelijkbaar met Nirvana en bestaat uit leden die eerder actief waren in andere bands. Zo trad zanger Sven Vek vorig jaar nog op Pinkpop op met The Ten Bells, de groep die vorig jaar Nu of Nooit won.

Meer champagne voor Limburg op het COC Songfestival, Daar won Floortje Hover uit Echt gisteravond met haar zelfgeschreven nummer Isabelle. Floortje was de inzending namens het Limburgse COC en dus wordt het songfestival mogelijk volgend jaar in onze provincie gehouden. Door de winst mag ze in ieder geval optreden tijdens de Amsterdamse Pride; volgend jaar zomer.

En ook op dansgebied is er goed nieuws te melden. De Maastrichtse dansgroep Oxygen staat in de finale van het SBS programma Dance as One, een programma waarbij het draait om synchroondansen. De finale is volgend weekend en de winnaar ontvangt 50 duizend euro. Het is overigens niet de enige finale die de dansgroep in het vooruitzicht heeft: want drie dagen later staan ze ook nog in de eindstrijd van de Franse versie van Holland's Got Talent.

Bekijk hier de hele reportage

VVV-Venlo en FC Groningen scoren niet in de Koel

VVV-Venlo speelde in de eigen Koel tegen FC Groningen. Het werd een druilerige wedstrijd met weinig hoogtepunten en geen goals: 0-0. We beschouwen na over de wedstrijd met Maarten Omvlee live in Venlo.

Bekijk hier de hele reportage

Badmintonners Roosteren vechten voor handhaving

De badmintonners van Roosteren zijn in fel gevecht om zich te handhaven in de eredivisie. Er moeten nog verschillende duels gespeeld worden in de handhavingspoule om op het hoogste niveau te mogen blijven uitkomen. De kraker in die poule is tegen Zijderveld uit Amstelveen. En die lieten hun topspelers overkomen naar de hal van de Roosterse.

Bekijk hier de hele reportage

Rob Ruijgh heeft zin in nieuwe uitdagingen

Voor wielrenner Rob Ruijgh geen wintertrainingen en buitenlandse stages meer. Sinds een paar weken heeft hij de fiets opzij gezet en daarmee ook een punt achter zijn wielerloopbaan. De voormalige wielerprof heeft zin in nieuwe uitdagingen maar kijkt ook tevreden terug op zijn jaren in het peloton. Maurice Jessen zocht hem thuis in het Belgische Rekem op.

Bekijk hier de hele reportage

Dag 5 van L1 Samen voor de Voedselbank

Het is vandaag de vijfde dag van de actie L1 Samen voor de Voedselbank, waarin we lang houdbare producten inzamelen. Dat het nodig is om voedselpakketten in te leveren blijkt nu ook wel n de gemeente Roerdalen waar een nieuw uitgiftepunt van de voedselbank komt. Om de drempel zo laag mogelijk te maken kunnen cliënten terecht bij Oke Roerdalen, pal naast het schoolgebouw in Posterholt. Waar ze ook meteen geholpen kunnen worden met koffie, kleren, een computer en fietsles.

Bekijk hier de hele reportage

Presentatie: Sander Kleikers

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV.
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal.

Logo 1Limburg

Programma's