L1mburg Centraal - 8 oktober 2019

L1mburg Centraal - 8 oktober 2019

Beschijnen van vliegtuigen levensgevaarlijk, man en vrouw opgepakt voor miljoenenroof, Kerkraadse maakt kans op prestigieuze fotoprijs, Kasper uit Bunde klaar voor World Solar Challenge en meer Limburgs nieuws...

L1mburg Centraal van dinsdag 8 oktober 2019:

Met de volgende onderwerpen:

Beschijnen F-16 levensgevaarlijk

Een Belgische F-16 is maandagavond beschenen met een laser boven Weert. "Levensgevaarlijk en strafbaar", laat Operationeel Centrum Politie Limburg op Twitter weten. De piloot is volgens de politie veilig geland. De vliegenier heeft het incident vervolgens gerapporteerd. Op de plek waar volgens de piloot een laserstraal op zijn kist werd gericht is naderhand door de politie niemand meer aangetroffen. De politie hoopt dat er mensen zijn die meer weten over het incident, dat rond 22:30 uur plaatsvond. Van waar de F-16 precies werd beschenen in Weert, is niet bekendgemaakt.

Bekijk hier de hele reportage

Man en vrouw opgepakt voor miljoenenroof

Een man en een vrouw uit Geleen zijn opgepakt in verband met een brutale roof op kerstavond vorig jaar. Een groepje dieven brak in bij een juwelier in de Platielstraat in Maastricht. Ze plaatsten een ladder tegen de muur, tikte een ruit in en ze gingen er even later vandoor met ruim 150 horloges. Goed voor een waarde van 1,3 miljoen euro.

Bekijk hier de hele reportage

Heb je een griep of verkoudheid?

Het is nat en fris buiten. Een griepje of verkoudheid heb je snel te pakken. Er is een groot verschil tussen die twee: maar wat? Esther Raats gaat de straat op om te kijken of de mensen haar dat kunnen vertellen en ze vraagt het aan een viroloog.

Bekijk hier de hele reportage

Wie gaat Roda JC nu redden?

Na het vertrek van de Mexicaan Garcia De La Vega heeft Roda JC de hengel uitgegooid, op zoek naar een nieuwe eigenaar. En mogelijk is er al beet. Er worden in ieder geval namen genoemd en eentje daarvan is horeca-ondernemer Roland Hogenelst uit Zuid-Holland.

Bekijk hier de hele reportage

Kerkraadse maakt kans op prestigieuze fotoprijs

Bij de populaire foto-wedstrijd van National Geographic komen de mooiste foto’s voorbij. Uit meer dan 10.000 inzendingen uit Nederland en België heeft de foto-vakjury een klein aantal foto’s geselecteerd die kans maken om de wedstrijd van dit jaar te winnen. In de categorie dier is fotograaf Kim Paffen uit Kerkrade finalist! Zij maakte in Madagaskar een foto van een kameleon die de straat oversteekt.

Bekijk hier de hele reportage

Jarenlange celstraffen voor moord Soufian Lahnstein

Perparim S. en Mario Z. zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen van 16 jaar voor de moord op op Soufian Lahnstein, eind 2013 op de Oeverwal in Maastricht. Dat heeft de rechtbank dinsdag beslist. Het Openbaar Ministerie eiste eerder een gevangenisstraf van 18 jaar tegen Mario Z. uit Luik en Albanees Perparim S.

Bekijk hier de hele reportage

Kasper uit Bunde klaar voor World Solar Challenge

Met al die regen zou het hier niet lukken, maar in Australië is Kasper Sijmons uit Bunde - samen met zijn team - bezig met de laatste voorbereidingen voor de World Solar Challenge. Dat is internationaal de meest prestigieuze race voor voertuigen die rijden op zonne-energie. Een zo klein mogelijk wagentje met zonnecellen, moet zo snel mogelijk duizenden kilometers afleggen.

Bekijk hier de hele reportage

Grote drugsactie in regio Parkstad

Bij de grote hennepactie in de regio Parkstad heeft de politie tot dusver meer dan 50.000 hennepstekken in beslag genomen. In de regio Parkstad zijn dinsdag vijf woningen en één bedrijfspand doorzocht. Behalve de hennepstekken hebben agenten ook duizenden euro's cash en enkele auto's in beslag genomen. Ook zijn er vijf personen in de boeien geslagen. De politie heeft verder een soort tuincentrum voor wietteelt aan de Grasbroekerweg in Heerlen ontdekt. Hier werd filtermateriaal, potgrond en groeimiddel gevonden. Diverse goederen zijn in beslag genomen.

Bekijk hier de hele reportage

Presentatie: Bas van Mulken

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV.
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal.

Logo 1Limburg

Programma's