L1mburg Centraal - 8 nov 2018

L1mburg Centraal - 8 nov 2018

Ambulancepersoneel kan niet wachten, Bib Gourmand-restaurants, immense nieuwbouw in Nunhem, feest in de verzorgingstehuizen en meer Limburgs nieuws ...

L1mburg Centraal van donderdag 8 november:

Met de volgende onderwerpen:

Ambulancepersoneel kan niet wachten op vesten

Ambulancepersoneel in Limburg kan niet wachten tot ze de kogel- en steekwerende vesten krijgen. Het aantal gevallen van geweld tegen hulpverleners stijgt nog altijd, vorig jaar waren er landelijk zo''n vijfhonderd meldingen. En ook de dreiging van terreur zorgt voor extra alertheid bij hulpdiensten. Suna Soysuren vanuit de ambulancepost Herten-Roermond.

Bekijk hier de hele reportage

Limburg vier Bib Gourmand-restaurants rijker

Waar kun je voor maximaal 37 euro een kwalitatief hoogwaardig 3 gangen diner eten? Langs die meetlat worden de zogenoemde Bib Gourmand-restaurants gelegd. Vorig jaar had Limburg er 13. Dit zijn ze allemaal. In totaal waren er 4 in Noord- en Midden-Limburg en 9 in het zuiden van de provincie. Dit jaar zijn er 4 bijgekomen.

Bekijk hier de hele reportage

De immens grote nieuwbouw van Nunhems Zaden

Ze zijn samen negen voetbalvelden groot: 36 kassen en een centraal gebouw. We hebben het over de nieuwbouw van Nunhems Zaden in Nunhem. In de toekomst moeten er zaden voor komkommers en augurken worden geteeld én getest. De omvang van de investering: 50 miljoen euro.

Bekijk hier de hele reportage

Virtueel racen in Kerkrade

Altijd al eens in de huid van Max Verstappen willen kruipen? De meest realistische manier om te ervaren hoe het is om in een Formule-1 auto te zitten is in een simulator. Bij een bedrijf in Kerkrade staan er twaalf. In dit soort simulatoren worden onder andere echte coureurs getraind. En wie denkt dat dat racen op de computer appeltje-eitje is, die komt bedrogen uit. We laten je zien hoe moeilijk dat is. En dat doen we aan de hand van een bijzondere wedstrijd: meervoudig Benelux-kampioen in een Porsche Xavier Maassen, racen tegen de 5-voudig wereldkampioen op de computer Bono Huis en tegen de man die thuis van zijn zoontje nog verliest met Mario Kart, onze collega Bas van Mulken.

Bekijk hier de hele reportage

Steeds meer interesse in Eerste Wereldoorlog

Als we het in Nederland over de oorlog hebben, dan bedoelen we eigenlijk altijd de Tweede Wereldoorlog. Hoe anders is dat in de omringende landen. Daar spreekt de Eerste Wereldoorlog nog altijd tot de verbeelding. Zondag is het 100 jaar geleden dat de strijd gestaakt werd. De afgelopen tijd leidde die herdenking ook aan onze kant van de grens tot meer belangstelling.

Bekijk hier de hele reportage

Feest in de verzorgingstehuizen

Verrassing voor verzorgingstehuizen! De organisatie van de11devande11de, de Sjeng Kraft Kompenei, brengt de vastelaovend naar de verzorgingstehuizen. 44 verzorgingstehuizen krijgen een cheque van de stichting om het komend seizoen een vastelaovendmiddag te organiseren. Vanmiddag werd dat bekend gemaakt in een livevideo op L11 Alaaf.

Bekijk hier de hele reportage

De Toddezèk moeten seizoensopening laten schieten

Slecht nieuws voor de Toddezèk uit Grubbenvorst. Na de hendjes mist een van de zangers nu ook nog eens zijn zicht. Door complicaties na een staaroperatie bij René Verschuren mist de groep de opening van het carnavalsseizoen komende zondag. Niet alleen op het Vrijthof in Maastricht maar ook in Venlo, Roermond, Beringe en Overloon. Een flinke domper natuurlijk voor de Toddezèk. Verslaggever Julian Buijzen ging op ziekenbezoek bij René Verschuren.

Bekijk hier de hele reportage

Straatnamen lastig te spellen in Venlo

Het spellen van een straatnaam wil nog weleens een probleem opleveren. Maar in Venlo is zelfs diegene die de gemeentelijke straatnaamborden drukt, geregeld in de war. Met tikfouten tot gevolg. Zo blijkt in het bordje van de Vincent van Gogh-straat, Vintcent opeens een 't' in het midden te hebben. En nog vreemder: de Hendrik Consciencestraat wordt zelfs op drie bordjes telkens anders geschreven.

Bekijk hier de hele reportage

Presentatie: Fabienne Nijsten

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV.
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal.

Logo 1Limburg

Programma's