L1mburg Centraal - 6 nov 2018

L1mburg Centraal - 6 nov 2018

Stoppen met filmen van ongelukken, een bijzondere helikopter op Maastricht Airport, de Eerste Wereldoorlog en meer Limburgs nieuws...

L1mburg Centraal van dinsdag 6 november 2018:

Met de volgende onderwerpen:

'Stop met filmen van ongelukken'

Het filmen van slachtoffers van ongelukken moet stoppen. Dat vindt het Rode Kruis. De hulporganisatie is daarom een campagne op social media gestart tegen het filmen bij ongelukken. Ambulance-chauffeur Bauke Bakker uit Partij komt regelmatig filmende omstanders tegen bij incidenten. In een Maastrichtse supermarkt bijvoorbeeld. Daar had hij samen met een collega veel moeite om twee filmende omstanders op afstand te houden.

Bekijk hier de hele reportage

Zomerweer in november

Zomerse warmte in november. Juist nu zijn er een hoop mensen die klaar zijn met die warmte. Die willen juist kou. Lekker de kachel aan en buiten de jas tot over de oren. Ben jij ook zo iemand? Verlang jij naar de kou? Schaatsen, dikke jassen, winterbanden, het lijkt nog allemaal ver weg met die warme temperaturen. Bijna 18 graden was het vandaag op deze 6 november. Maar hoe bijzonder is dat?

Bekijk hier de hele reportage

Fleetwood Mac afsluiter op jubileum Pinkpop

Pinkpop. Fleetwood Mac. 1971. Geleen. In 2019 komen ze naar Landgraaf. Het is de eerste headliner die bevestigd is door Pinkpop-baas Jan Smeets voor de 50ste editie, een jubileumjaar.

Bekijk hier de hele reportage

Een Cougar-heli op Maastricht Aachen Airport

Op het vliegveld van Beek landde vanochtend een helikopter van de Luchtmacht. Het is een Cougar, een grote transportheli, die vaak is ingezet bij buitenlandse missies. Vandaag ging het om een promotiemissie bij het Aviation Comptence Center van Leeuwenborgh Opleidingen op Maastricht Aachen Airport.

Bekijk hier de hele reportage

De dodendraad van de Eerste Wereldoorlog

Zondag is het precies honderd jaar geleden dat er een einde kwam aan die Eerste Wereldoorlog. Nederland bleef daarin neutraal, maar de oorlog was -zeker in Limburg- dichtbij. Langs de grens stond namelijk de zogenoemde dodendraad.

Bekijk hier de hele reportage

'Stop weeshuistoerisme!'

Stop weeshuistoerisme! Een actie waarvoor recent veel aandacht is geweest, omdat studenten Pedagogiek van de Fontys Hogescholen stage liepen in weeshuizen om goed te doen, maar onbewust de hechtingsproblematiek van die kinderen versterkten. Maar dat weeshuistoerisme, is eigenlijk maar één ding, het hele systeem van weeshuizen in bijvoorbeeld Tanzania moet om, zegt Monique Derrez uit Weert.

Bekijk hier de hele reportage

Presentatie: Kirsten Paulus

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV.
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal.

Logo 1Limburg

Programma's