L1mburg Centraal - 5 dec 2018

L1mburg Centraal - 5 dec 2018

Invallen in Tegelen en Sittard in strijd tegen Italiaanse maffia, Waterschap Limburg houdt hoogwateroefening, de start van de voedselbankactie en meer Limburgs nieuws...

L1mburg Centraal van woensdag 5 december 2018.

Met de volgende onderwerpen:

Invallen in Tegelen en Sittard in strijd tegen Italiaanse maffia

Een grote internationale actie tegen de Italiaanse maffiaclan 'Ndrangheta en Limburg speelt daarin een essentiële rol. Negentig mensen zijn er opgepakt, twee miljoen aan crimineel geld, 140 kilo xtc-pillen en ruim 3000 kilo cocaïne is bij die internationale actie in beslag genomen. In Limburg zijn er doorzoekingen geweest in Tegelen en Sittard.

Bekijk hier de hele reportage

Waterschap Limburg houdt hoogwateroefening

Een hoogwateroefening door het Waterschap Limburg vandaag. Vele tientallen medewerkers installeerden pompen en plaatsten schotten voor demontabele kades. Want er weer hoogwater komt, moet er snel gehandeld worden.

Bekijk hier de hele reportage

Vliegende start voor voedselbankactie

De jaarlijkse inzamelingsactie L1 Samen voor de Voedselbank is vandaag officieel van start gegaan. Sinds 6 uur vanochtend reisden onze collega's dwars door alle gemeenten van Limburg om de eerste dozen met lang houdbare producten in te zamelen. Vorig jaar werden ruim 290.000 producten opgehaald en natuurlijk hopen we daar dit jaar overheen te gaan. Een van de collega's die je vanaf vandaag elke dag op de hoogte houdt van de actie, is Bas van Mulken.

Bekijk hier de hele reportage

Muurschildering in Weert van onthoofding Philips van Horne

Kunstenaars die geschiedenis uitbeelden op de muren van vier middelbare scholen in Weert. Een moderne manier om de historie blijvend zichtbaar te houden. Daarom legde graffiti-kunstenaar Gart Smits vandaag de laatste hand aan zijn werk: Een metershoge muurschildering van de onthoofding van Philips van Horne ten tijde van de 80-jarige oorlog.

Bekijk hier de hele reportage

Minder gelovigen, lege kerken. Hoe moet dat verder?

Zaterdag wordt ie gewijd tot nieuwe bisschop van het bisdom Roermond. Harrie Smeets volgt dan Frans Wiertz op. Terwijl Roermond zich opmaakt voor de wijding kijken wij deze week naar de taak die Harrie Smeets krijgt. De katholieke kerk in Limburg verkeert namelijk in zwaar weer. Het aantal gelovigen loopt sterk terug en dus komen steeds meer kerken leeg te staan. Kortom: Hoe ziet de kerk er van de toekomst uit?

Bekijk hier de hele reportage

L1-bus even voor Nu of Nooit-finalist Geoff Wyld

Deze week stellen we de finalisten van de bandwedstrijd Nu of Nooit aan je voor. De winnaar mag de 50e editie van Pinkpop aftrappen. Zaterdag weten we wie dat is. De kanshebbers presenteren zich op geheel eigen wijze: deze beginnende bands hebben natuurlijk nog geen echte tourbus. En omdat wij de beroerdste niet zijn hebben we onze geluidswagen leeggehaald, zodat de finalisten zichzelf in deze bijzondere tourbus kunnen voorstellen. Vandaag de tweede band in onze serie: Geoff Wyld uit Vaals.

Bekijk hier de hele reportage

Presentatie: Fabienne Nijsten

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV.
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal.

Logo 1Limburg

Stapper laat fiets achter: massale inzet hulpdiensten

Stapper laat fiets achter: massale inzet hulpdiensten

Het achterlaten van een fiets bij een kasteelvijver in Tegelen heeft in de nacht van donderdag op vrijdag voor heel wat consternatie gezorgd. Hulpdiensten werden massaal opgeroepen, omdat gedacht werd dat er iemand te water was geraakt.

Programma's