L1mburg Centraal - 28 sep 2018

L1mburg Centraal - 28 sep 2018

Terreurverdachten opgepakt in Weert, wel of geen windmolens in Venlo en nog veel meer nieuws...

L1mburg Centraal van vrijdag 28 september

In deze uitzending onder meer:

Limburgs Parlement: SP stapt uit coalitie

In het Limburgs Parlement is vrijdagmiddag een politieke crisissituatie ontstaan: de SP is uit de coalitie gestapt. Dat gebeurde nadat er een aanvaring ontstond tussen de meerderheidspartijen tijdens het windmolendebat. Tijdens dat debat kwam het tot een stevige botsing tussen de SP en de overige coalitiepartners over de positie van SP-gedeputeerde Bob Ruers.


Vier terreurverdachten opgepakt in vakantiepark bij Weert

Deze beelden zorgden gisteravond voor de nodige commotie in het land. Terreurverdachten die worden opgepakt in Weert door tientallen leden van een anti-terreurteam. Ze wilden volgens de politie een aanslag plegen bij een evenement. Maar niet op de Weerter kermis die vandaag begint, zo benadrukt Justitie.


Wel of geen windmolens in Venlo?

Het kostte eerst een gedeputeerde de kop, daarna zorgde het maandenlang voor onduidelijkheid bij de omwonenden: het windmolenpark in Venlo. Eerst was gedeputeerde Bob Ruers voor de komst van dat park, dan weer tegen en toen toch weer voor. Al die tijd groeide het verzet vanuit Venlo. De buurtbewoners waren vandaag dan ook massaal aanwezig in het gouvernement om uiteindelijk te horen dat de windturbines er toch gewoon komen.


Laatste rit voor buschauffeur Frans Timmermans

Al vijftig jaar werkt hij met veel plezier bij dezelfde werkgever, Frans Timmermans uit Beek begonnen als monteur en de laatste 12 jaar als buschauffeur, een keer veranderd van baan in een halve eeuw, maar dan wel bij dezelfde werkgever. Maar vandaag komt er dan toch een einde aan zijn lange loopbaan. De laatste rit op weg naar zijn pensioen brengt hem van Maastricht naar Sittard en onze collega Pascal Courbois rijdt met hem mee.


Tom en Wout in Innsbruck

We schakelen ook vandaag weer even naar Innsbruck, waar de nationale wielerploeg met Tom Dumoulin en Wout Poels zich klaar maakt voor de wegwedstrijd op het WK, zondag. In Oostenrijk is onze collega Sander Kleikers.


Het panel

Iedere vrijdag praten we aan het eind van L1mburg Centraal na over een onderwerp dat deze week hoog op de agenda stond. Vandaag: terug naar dinsdag, toen oordeelde de rechter dat de Jongerensoos t Waeske in Guttecoven schuldig is aan de dood van de 15-jarige Max.

Presentatie: Kirsten Paulus

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal

L1mburg Centraal - 3 december 2021

L1mburg Centraal - 3 december 2021

L1mburg Centraal: VDL NedCar verliest mogelijk deal

L1mburg Centraal: VDL NedCar verliest mogelijk deal

L1mburg Centraal: onzekere tijden door corona

L1mburg Centraal: onzekere tijden door corona

L1WR - 3 december 2021

L1WR - 3 december 2021

L1mburg Centraal: foto-expositie 'Toen de mijnen verdwenen'

L1mburg Centraal: foto-expositie 'Toen de mijnen verdwenen'

L1mburg Centraal: jurken voor jongens

L1mburg Centraal: jurken voor jongens

Logo 1Limburg

VVV boekt uitzege bij Telstar

VVV boekt uitzege bij Telstar

Voor de tweede keer dit seizoen heeft VVV een uitwedstrijd weten te winnen. Tegen Telstar werd het 1-3 in het voordeel van de Venlonaren.

Gelijkspel MVV na zwakke vertoning tegen TOP Oss

Gelijkspel MVV na zwakke vertoning tegen TOP Oss

Na een zwak optreden heeft MVV op het nippertje in de thuiswedstrijd tegen TOP Oss nog een puntje kunnen pakken. Niet voor het eerst was de Maastrichtse ploeg zonder de steun van de fans niet bij machte om zijn stempel op de wedstrijd te drukken.

Programma's