L1mburg Centraal - 28 feb 2019

L1mburg Centraal - 28 feb 2019

Nieuwe burgemeester wil Kerkrade op de kaart zetten, EU-topman Van Rompuy in Venlo met Brexit-tips, het mooiste station van ons land, het Auw Wieverbal Valkenburg jubileert en meer Limburgs nieuws...

L1mburg Centraal van donderdag 28 februari 2019:

Met de volgende onderwerpen:

Positie burgemeester Heerlen wankelt na uitlekken sollicitatie

De positie van de Heerlense burgemeester Ralf Krewinkel is wankel geworden. Vandaag lekte uit dat hij tevergeefs solliciteerde naar de functie van burgemeester van Kerkrade. Gisteravond bleek dat hij de race om die post verloor van Petra Dassen. Daarop kwam vandaag het bericht dat hij op 1 april weer terugkeert, na een ziekteverlof van 13 maanden. Tot die tijd wil Krewinkel niet reageren op de zaak.

Bekijk hier de hele reportage

Petra Dassen wil Kerkrade op de kaart zetten

Kerkrade op de kaart zetten. Dat wordt het motto van de voorgedragen burgemeester van Kerkrade, Petra Dassen. De geboren en getogen Kerkraadse werd gisteravond door de raad voorgedragen als opvolger van Jos Som. Dassen treedt daarmee in de voetsporen van haar moeder Annemie, die 28 jaar in de Kerkaadse gemeenteraad zat. Dus zochten we met moeder Petra Dassen op, voor de eerste felicitaties.

Bekijk hier de hele reportage

Zorgassistenten helpen werkdruk te verlagen in de zorg

De werkdruk verlagen in de zorg is niet gemakkelijk, want personeel vinden is lastig. Zorginstelling Meander heeft sinds kort 200 mensen aangenomen die als zorgassistent aan de slag kunnen. Het gaat om werknemers met een hele diverse achtergrond. Een van hen is Nick. Hij heeft een licht vorm van autisme en kwam daardoor moeilijk aan de bak. Maar in het verpleeghuis in Landgraaf kan hij prima uit de voeten als zorgassistent.

Bekijk hier de hele reportage

EU-topman Herman van Rompuy in Venlo over Brexit

'Geen enkele ondernemer zou zijn mensen aandoen, wat de Engelsen hun land aandoen'. Was getekend: Herman van Rompuy, vandaag in Venlo. De ex-premier van België en oud-voorzitter van de Europese Raad sprak over de meest recente ontwikkelingen in de Brexit. Nog 29 dagen te gaan tot aan de deadline. Dat biedt volgens Van Rompuy ook kansen voor onze regio.

Bekijk hier de hele reportage

Mooiste station van ons land? Schin op Geul

Station Schin op Geul is door reizigers van de NS uitgeroepen tot het mooiste station van Nederland. Collega Sjors Abeling onderzocht de charme van het oude stationnetje, dat al uit 1853 stamt.

Bekijk hier de hele reportage

Coopmans wil zes maal goud met schaatsploeg

Onder zijn leiding pakte de Nederlandse schaatsploeg maar liefst 4 gouden medailles en 1 zilveren plak op het WK. Daarmee heeft de nieuwe bondscoach van de Nederlandse schaatsploeg Jan Coopmans een bliksemstart. Maar de ambities liggen nog hoger. Op de Olympische Spelen wil hij zes gouden medailles pakken op alle teamonderdelen. Hij moet als Limburger offers brengen, zoals van huis zijn tijdens de vastelaovend.

Bekijk hier de hele reportage

Venlose kickbokser Khalid El Moukadam op scherp

Venlo is binnenkort misschien een wereldkampioen rijker. Daarvoor hoeft kickbokser Khalid El Moukadam namelijk nog maar één keer te winnen. De 21-jarige Venlonaar is nu een kleine drie jaar beroepsbokser. Daarnaast runt hij een kleine vechtsportzaak in het centrum van de stad.

Bekijk hier de hele reportage

55ste Auw Wieverbal in Valkenburg

Het seizoen is dan al vanaf de11 november begonnen. Maar voor velen begint het toch echt vanavond pas echt, met het Auw Wieverbal in Valkenburg. Voor de 55ste keer: een jubileum dus: vief keer elluf. Een hele colonne aan artiesten komt voorbij vanavond in Valkenburg. Big Benny, Marleen Rutten en La Bamba en zo kunnen we nog even doorgaan. Maurice de Heus is daar aan het Walramplein.

Bekijk hier de hele reportage

Presentatie: Sander Kleikers

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV.
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal.

Logo 1Limburg

Derde hittegolf van dit jaar: hele week warm

Derde hittegolf van dit jaar: hele week warm

Na een warm weekend, blijft het ook deze week tropisch warm. Het wordt maandag 31 tot 33 graden en dit betekent dat onder andere bij het KNMI-weerstation Arcen officieel sprake is van een hittegolf.