L1mburg Centraal - 26 apr 2019

L1mburg Centraal - 26 apr 2019

Bijna 250 lintjes in Limburg, terug naar acht jaar geleden: Koninginnedag 2011, vrouwen van Handbal Venlo klaar voor de bekerfinale en meer Limburgs nieuws...

L1mburg Centraal van vrijdag 26 april 2019.

Met de volgende onderwerpen:

Bijna 250 Limburgers kregen een lintje

Vandaag, de dag voor Koningsdag, is traditioneel de dag van de lintjesregen. Mensen die iets bijzonders hebben gedaan voor de samenleving worden in het zonnetje gezet. In totaal werden in Limburg dit jaar bijna 250 lintjes uitgereikt .De meeste lintjes zijn te vinden in Venlo, 20. Sittard-Geleen volgt met 18 en Roermond met 16. Waar zijn de minste lintjes uitgereikt? In Stein had de burgemeester het rustig vandaag, daar is geen enkel lintje uitgereikt.

Bekijk hier de hele reportage

FvD-ruzie: 'Onhandig en slechte timing'

Onhandig en slechte timing. Zo kijkt de Limburgse fractievoorzitter naar het geruzie binnen de top van Forum voor Democratie. Het conflict tussen partijleider Thierry Baudet en medeoprichter Henk Otten kwam gisteravond tot een climax. Otten legt uiteindelijk zijn bestuursfunctie neer, nadat hij ervan werd beschuldigd een greep in de kas heeft gedaan. Dat geruzie binnen de top van Forum doet de provinciale afdelingen geen goed, aldus de Limburgse fractievoorzitter Ruud Burlet.

Bekijk hier de hele reportage

Vrouwen van Handbal Venlo klaar voor de bekerfinale

Voor het eerst in de geschiedenis staan de vrouwen van Handbal Venlo in de bekerfinale. Zondag gaat het gebeuren. De historische wedstrijd tegen Quintus. De meiden zijn er klaar voor, al speelden deze week de zenuwen mee op de trainingen.

Bekijk hier de hele reportage

Terug naar acht jaar geleden: Koninginnedag 2011

Morgen is het weer Koningsdag. Dan brengt Willem Alexander met zijn familie een bezoek aan Amersfoort. Het is alweer acht jaar geleden, in 2011, dat Limburg werd aangedaan door de toenmalige koningin Beatrix. Ze kwam toen in Weert en in Thorn. Met burgemeester van de gemeente Maasgouw, Stef Strous, kijken we terug naar de hoogtepunten van Koninginnedag 2011. Carla van de Wetering was toen in Weert de evenementen-manager en zij vertelt ons over de koninklijke route van toen. En we zoeken het antwoord op de vraag wanneer Limburg weer eens aan de beurt is.

Bekijk hier de hele reportage

Presentatie: Kirsten Paulus

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV.
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal.

Logo 1Limburg

Programma's