L1mburg Centraal - 25 mei 2019

L1mburg Centraal - 25 mei 2019

Timmermans roept Roda-fans op om club te redden, hoogwaterkering Broekhuizen door eigen bewoners, internationale roeiwedstrijd eindigt in Maastricht en meer Limburgs nieuws...

L1mburg Centraal van zaterdag 25 mei 2019.

Met de volgende onderwerpen:

Steeds meer steun voor redding Roda JC

De reddingsacties voor het noodlijdende Roda JC komen op gang. Supporters zijn al bezig om geld binnen te halen via crouwdfundig. vandaag hebben ze ook gecollecteerd in Bonn, tijdens de wedstrijf van Allemania Aachen tegen Bonner SC. Er is nog meer steun voor de club uit Kerkrade. Eurocommissaris Frans Timmermans roept de supporters op hun club uit de penibele situatie
te redden.
Dat deed hij met een zelf opgenomen filmpje vanuit Milaan.

Bekijk hier de hele reportage

Maastrichtse traumatoloog wil meer onderzoek hersenschade

Jaarlijks belanden 20.000 mensen met hersenletsel op de intensive care. Daarvan hebben er zo'n 500 zwaar hersenletsel. Desondanks is er de afgelopen tijd weinig onderzoek gedaan naar de gevolgen. Behandelmethodes zijn er nauwelijks. Daar wil neuroloog/traumatoloog Marcel Aries van het MUMC+ verandering in brengen. Hij richtte zelfs een eigen wervingsfonds op, het Hersenstrijd fonds.

Bekijk hier de hele reportage

Hoogwaterkering Broekhuizen door eigen bewoners

Bewoners en ondernemers van de Veerweg in Broekhuizen hebben hun eigen hoogwaterkering in gebruik genomen. Dat is bijzonder, want daarmee zijn zij de eerste in Nederland die de hoogwaterbescherming zelf regelen.
Eigenlijk is dit wek van het waterschap, maar nu bedachten en betalen de bewoners het zelf.

Bekijk hier de hele reportage

Internationale roeiwedstrijd eindigt in Maastricht

De Engelse: 'Henley Royal Regatta' op de Theems is wereldberoemd. Miljoenen mensen zitten dan voor de buis gekluisterd. Naar Engels voorbeeld heeft Maastricht ook een internationale regatta. Natuurlijk lang niet zo beroemd maar wél: internationaal. Omdat de start in België ligt en de finish in Nederland. Maar liefst 15-honderd roeiers uit het hele land kwamen naar Maastricht voor de wedstrijd.

Bekijk hier de hele reportage

Het blijft wachten op een coalitie in Limburg

Ze komen er niet uit bij het vormen van een coalitie in Limburg: D66, PvdA en GL weigeren samen te werken met FvD en PVV. En dus moet het maar zonder traditionele coalitie en moest er iets anders bedacht worden. Een extra parlementair college. Dat stelde informateur Ger Koopmans gisteren voor.

Bekijk hier de hele reportage

Helden zet amateurvoetbalduels live op televisie

Het is nieuw in het amateurvoetbal. Wedstrijdbeelden die live te zien zijn voor fans ver weg of trainers en spelers om de hoogte- of dieptepunten nog eens te bekijken of te analyseren. Voetbal-tv dus en bij de voetbalvereniging in Helden merkten ze ook dat het systeem een bijkomend voordeel heeft.

Bekijk hier de hele reportage

Presentatie: Kirsten Paulus

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV.
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal.

Logo 1Limburg

Programma's