L1mburg Centraal - 25 jun 2019

L1mburg Centraal - 25 jun 2019

Werken tijdens hittegolf, scheuren in Catharinakerk Kerkrade, tropische variant van Kinjer OLS, oorlog verklaard aan Japanse duizendknoop en meer Limburgs nieuws...

L1mburg Centraal van dinsdag 25 juni 2019.

Met de volgende onderwerpen:

Hittegolf, maar er moet gewoon gewerkt worden

De temperaturen klimmen dinsdag boven de 35 graden. Toch moet er gewoon gewerkt worden door dakdekkers, vuilnismannen en andere mensen die buiten werken. Verslaggever Lex van Moorsel trok er dinsdag vroeg op uit om te kijken hoe de mensen omgaan met de warmte. Zo ging hij onder meer het dak op en hing hij achter de vuilniswagen, maar ook de installateur van airco's maakt overuren dezer dagen. Daarnaast is het warme weer slecht nieuws voor de organisatie van de rozenshow die deze week in Arcen plaatsvindt. Suna Soysuren gaat voor ons kijken of de rozen er slapjes bijhangen of dat ze nog fier overeind staan.

Bekijk hier de hele reportage

Scheuren in Catharinakerk Kerkrade

De Catharinakerk in de Kerkraadse wijk Holz is door de gemeente tot nader order gesloten. In diverse muren zijn scheuren aangetroffen. De scheuren werden in 2018 al opgemerkt, laat pastoor-deken Stef Nevelstein weten. "We troffen destijds kleine brokstukjes aan", legt Nevelstein uit. "De scheuren zijn vervolgens afgeplakt om de werking te kunnen vaststellen en deze maand kregen we na een bodemonderzoek het advies de scheuren dicht te smeren." Toch besloot de gemeente vrijdag om de kerk tijdelijk af te sluiten.

Bekijk hier de hele reportage

Tropische variant van Kinjer OLS

Scholieren van de basisschool uit 24 plaatsen trokken vandaag een stoet door de straten van Sevenum. Voor de 15de keer werd het Kinjer OLS georganiseerd. Vanwege de hitte nam de organisatie enkele maatregelen. Zo was er meer ruimte gemaakt in het programma om iets te drinken en kregen de kinderen na de optocht een kopje bouillon. Ze hoefden daarnaast geen warme kleding te dragen. En er was door de organisatie een waterpark opgezet ter extra vermaak en afkoeling.

Bekijk hier de hele reportage

Oorlog verklaard aan Japanse duizendknoop

Roermond gaat de milieuvriendelijke strijd aan met De Groene Sloper. Daarmee wordt de Japanse duizendknoop bedoelt. Dat is een plant die anderen wegdrukt en zelfs zo sterk is dat hij stenen los kan wrikken in straten en ook bij dijken. Omdat traditionele methodes zoals maaien niet voldoen, kiest Roermond voor een andere aanpak: elektrocutie.

Bekijk hier de hele reportage

De grootste Jackson fan van Limburg

Tien jaar geleden overleed Michael Jackson. Janneke van der Linden heeft vandaag de hele dag aan hem gedacht. Zij is misschien wel de grootste Michael Jackson-fan van Limburg. Sterker nog, de Reuverse heeft regelmatig contact met de hele familie Jackson. De Jacksons zijn door de jaren heen een deel van haar leven geworden. Riel Linssen zocht haar op, op de sterfdag van de bekendste Jackson, Michael.

Bekijk hier de hele reportage

Presentatie: Bas van Mulken

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV.
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal.

Logo 1Limburg

Programma's