L1mburg Centraal - 25 apr 2019

L1mburg Centraal - 25 apr 2019

Limburgse lintjes uitgereikt, Rowwen Hèze wil Voorwaartsch, tompouce bakken met Cas (met recept!), Xavier Maassen laat zijn Porsche grommen en meer Limburgs nieuws...

L1mburg Centraal van donderdag 25 april 2019.

Met de volgende onderwerpen:

L1 reikt weer Limburgse lintjes uit

Traditioneel zijn de Limburgse lintjes van L1 de voorloper van de officiële lintjes die de koning uitreikt. Vandaag trokken onze verslaggevers de provincie door
om mensen in het zonnetje te zetten.

Bekijk hier de hele reportage

Jan Smeets krijgt koninklijke onderscheiding

Mister Pinkpop Jan Smeets is bevorderd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Hij werd vanmiddag verrast door burgemeester Cox van Sittard-Geleen.

Bekijk hier de hele reportage

Rowwen Hèze wil Voorwaartsch!

Heet van de naald, vers van de pers, of hoe je het ook mag noemen. Het nieuwe album van Limburgs grootste band, Rowwen Hèze, is zojuist gepresenteerd. Dat gebeurde in poppodium Grenswerk in Venlo tijdens een heuse releaseparty. Het is het 22e album van de band uit America. De titel geeft aan welke richting Rowwen Hèze uit wil: Voorwaartsch!

Bekijk hier de hele reportage

Tompoucen bakken met Cas

Met Koningsdag in het vooruitzicht wordt de oranje kleding weer uit de kast getrokken en oude rommel om te verkopen klaargezet. Maar er moet natuurlijk ook wat te eten zijn. Onze verslaggever Esther Raats werd aan het werk gezet om oranjetompoucen te maken.

Bekijk hier de hele reportage

Autocoureur Xavier Maassen wil dit seizoen zijn derde titel halen

Autocoureur Xavier Maassen wil dit jaar zijn derde titel halen in zijn nieuwe auto. Hij was al de beste in 2014 en 2017 én vorig jaar werd hij tweede. De 38-jarige coureur uit Cadier en Keer begint volgende week aan zijn seizoen in de 'Porsche Carrera Cup Benelux'. Bij de presentatie liet hij alvast even horen hoe zijn bolide klinkt.

Bekijk hier de hele reportage

Romée Leuchter wil sterspeelster van Oranje worden

We kennen natuurlijk Lieke Martens, de Limburgse sterspeelster van Oranje. Zij is ooit begonnen bij het Nederlands jeugdteam. Net zoals Romée Leuchter uit Schinveld. 18 jaar pas en ook zij droomt natuurlijk van net zo'n carrière als Martens. Ze is al goed bezig want ze heeft een basisplek in Oranje onder de 19 jaar.

Bekijk hier de hele reportage

Presentatie: Kirsten Paulus

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV.
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal.

Logo 1Limburg

Programma's