L1mburg Centraal - 24 mrt 2019

L1mburg Centraal - 24 mrt 2019

Stadsmuur Maastricht ingestort, Roda - MVV, TEFAF en meer Limburgs nieuws...

L1mburg Centraal van zondag 24 maart 2019.

Met de volgende onderwerpen:

Drie personen omgekomen bij aanrijding in Well

Bij een ongeluk in Well zijn drie inzittenden van een auto om het leven gekomen. De auto botste iets na half 4 tegen een boom op de provinciale weg N271. Bij het ongeluk was ook een tweede auto betrokken. De bestuurster van die auto is opgepakt. Wat er precies is gebeurd is nog onduidelijk. Twee inzittenden waren op slag dood. Een derde overleed kort na de botsing.

Bekijk hier de hele reportage

Burgemeester Maastricht: 'Alle stadsmuren onderzoeken'

De oude vestingwerken in het Stadspark in Maastricht moeten allemaal gecontroleerd worden. Gisteravond stortte een deel van de 500 jaar oude omwalling in. Precies op de plek waar de afgelopen maanden restauratiewerkzaamheden hebben plaatsgevonden. Over de oorzaak tast nog iedereen in het duister. Gisteravond even voor middernacht liepen twee Duitse toeristen op het wandelpad bovenop de wal toen ze achter zich een luid geraas hoorden op de plek waar ze enkele seconden eerder hadden gelopen.

Bekijk hier de hele reportage

Sfeer proeven bij Roda - MVV

D'r werd al de hele week reikhalzend naar uitgekeken. De derby tussen Roda en MVV. Het was de eerste wedstrijd van de kersverse Roda-trainer Eric van der Luer, die de begin deze week ontslagen Robert Molenaar opvolgde. En het was de wedstrijd zonder MVV-supporters in Kerkrade, ze keken in hun eigen Geusselt naar de pot. De wedstrijd is nog bezig. Maurice Jessen is in het MVV- stadion in Maastricht waar 800 fans de pot op een scherm volgen.

Bekijk hier de hele reportage

Heerlijk Lentezonnetje bij Parelloop Brunssum

Onder een heerlijk Lentezonnetje stond vandaag de 31ste editie van de Parelloop in Brunssum op het programma. Een hardloopwedstrijd waar veel internationale toplopers op af komen om op een snel parcours een mooie tijd neer te zetten.

Bekijk hier de hele reportage

Meer buitenlandse bezoekers voor TEFAF

De TEFAF in Maastricht zit er weer op. Ruim 70 duizend bezoekers kwamen afgelopen dagen af op de kunstbeurs. De organisatie is dik tevreden. Er waren meer buitenlandse bezoekers dan ooit en ook werd er veel verkocht.

Bekijk hier de hele reportage

Raceseizoen geopend op circuit De Peel

Ronkende V8-motoren , onder een stralend zonnetje. Wat wil je als autorace-liefhebber nog meer. In Venray werd vandaag het raceseizoen geopend op circuit De Peel. Met als grote publiekstrekker; de stockcars.

Bekijk hier de hele reportage

Presentatie: Wouter Nelissen

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV.
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal.

Logo 1Limburg

Programma's