L1mburg Centraal - 24 jun 2019

L1mburg Centraal - 24 jun 2019

Waar geeft de provincie de komende jaren het meeste geld aan uit?, 'Polenhotel' geopend, Limburgers en de elfstedenzwemtocht en meer Limburgs nieuws...

L1mburg Centraal van maandag 24 juni 2019.

Met de volgende onderwerpen:

112 niet bereikbaar door storing bij KPN

Alarmnummer 112 is in Limburg onbereikbaar. Dit laat de politie Limburg weten. Dit komt door een storing bij KPN. Verslaggever Bas van Mulken is bij het politiebureau in Maastricht voor de laatste stand van zaken.

Bekijk hier de hele reportage

Waaraan geeft het provinciebestuur 400 miljoen euro uit?

Een rechts provinciebestuur met toch behoorlijk wat linkse standpunten erin. Zo kun je de plannen die Ger Koopmans en zijn mede-gedeputeerden wereldkundig maakte gerust omschrijven. Zo gaat er de komende vier jaar 10 miljoen euro naar duurzaamheidsplannen en nog eens 10 miljoen naar natuur. Heel concreet wil het provinciebestuur de komende jaren 1 miljoen bomen in Limburg laten planten. Bedrijven die een vergunning willen om te kunnen uitbreiden, worden verplicht om die nieuwe loods of kantoorruimte te voorzien van zonnepanelen. De komende jaren gaat in totaal 25 miljoen euro naar het verbeteren van het fietsroutenetwerk. Maar natuurlijk staan er meer dan alleen maar groene thema's in het nieuwe akkoord. Zo hebben met name CDA, PVV en Forum voor Democratie bedongen dat inwoners de kans moeten krijgen om voorstellen van tafel te vegen in de vorm van een politiek bindend "correctief referendum".

Bekijk hier de hele reportage

Verzengende zomerzon: Scholen passen lesroosters aan

We kunnen ons opmaken voor zweterige nachten en superwarme dagen. Morgen zou het kwik het hoogst oplopen, met 36 graden of misschien lokaal nog wat meer. Diverse scholen hebben de lesroosters aangepast. Maar er zijn ook nog scholen waar deze week flink gezweet wordt, niet zozeer van de warmte, maar omdat er toetsen op het programma staan.

We moeten ons de komende dagen vooral rustig houden, om de warmte het hoofd te bieden. Maar toch heb je nog altijd een paar bikkels, die ongeacht de temperaturen nog even erop uit gaan.

Bekijk hier de hele reportage

Limburgers laten elfstedenzwemtocht slagen

Al dagenlang kijkt Nederland gespannen mee met de elfstedenzwemtocht van Maarten van der Weijden. Als hij zijn loodzware zwemtocht over 199 kilometer vanavond succesvol heeft volbracht, dan is dat voor een groot deel te danken aan de Limburgse inbreng in Team Maarten. Een chefkok uit Geleen en en een inspanningsfysioloog uit Heerlen zorgen ervoor dat hij Leeuwarden gezond en wel kan binnen zwemmen.

Bekijk hier de hele reportage

'Polenhotel' Sevenum geopend

Vierhonderd arbeidsmigranten kunnen er wonen in de 150 studio’s op het industrieterrein tussen Venlo en Sevenum. Vandaag werd het complex officieel in gebruik genomen. Het complex is volledig ingericht op de wensen van de werkende Oost-Europeaan in Nederland.

Bekijk hier de hele reportage

Presentatie: Fabienne Nijsten

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV.
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal.

Logo 1Limburg

Herfst: wat mag je wel of niet meenemen uit het bos?

Herfst: wat mag je wel of niet meenemen uit het bos?

Een man is dinsdag in Baexem aangehouden voor het plukken van paddenstoelen. Nu het bos weer transformeert in herfstkleuren en men al nadenkt over de kerststukjes rijst de vraag: wat mag je wel of niet meenemen uit het bos?

Programma's