L1mburg Centraal - 24 augustus 2019

L1mburg Centraal - 24 augustus 2019

Eenzaamheid in de Geleense wijk Lindenheuvel, kinderen krijgen steeds vaker last van grotenmensenziekten, nieuwe aanwinst VVV-Venlo lijkt cultheld in wording en meer Limburgs nieuws...

L1mburg Centraal van zaterdag 24 augustus 2019.

Met de volgende onderwerpen:

Eenzaamheid in de Geleense wijk Lindenheuvel

Verbonden, maar ook heel eenzaam. 1 op de 5 inwoners van de Geleense wijk Lindenheuvel voelt zich alleen. Het burengevoel wordt minder en ook verdwijnen steeds meer voorzieningen. Vanaf dinsdag staat de wijk zes weken lang centraal in een serie op NPO2. De programmamakers hebben verschillende inwoners van Lindenheuvel een jaar lang gevolgd om dat gevoel van eenzaamheid in beeld te vangen.

Bekijk hier de hele reportage

Kinderen krijgen steeds vaker last van grotenmensenziekten

Peuters met ouderdomssuikerziekte. 8-jarigen met hoge bloeddruk of verhoogd cholesterol. Kinderen krijgen steeds meer grotemensenziekten. Maastrichtse Kinderarts Anita Vreugdenhil deed onderzoek naar dit verontrustende gegeven.

Bekijk hier de hele reportage

Nieuwe aanwinst VVV-Venlo lijkt cultheld in wording

Hij heeft nog niet één minuut gespeeld, en toch lijkt de nieuwe aanwinst van VVV-Venlo al meteen een cultheld in wording. Lee Cattermole komt van de Engelse Premiere League. En hij is een van de hoofdrolspelers van een documentaire op Netflix, over zijn oude club 'Sunderland Till I Die'.

Bekijk hier de hele reportage

Fakir Sint Rosa festival Sittard

Als je geen sterke maag hebt of met het bord op schoot zit is een waarschuwing op zijn plaats. Want de de volgende reportage bevat schokkende beelden.
Het Sint Rosa festival is dit weekend weer neergestreken in Sittard. Een festival met folklore circsusacts die je thuis niet na mag doen. Het festival trekt ieder jaar veel bezoekers en dit jaar lijkt de organisatie er een schepje boven op te doen.

Bekijk hier de hele reportage

Roda JC Kerkrade verliest voor eigen publiek van NEC

De seizoensstart van Roda JC Kerkrade valt behoorlijk tegen. Na drie wedstrijden hebben de Kerkradenaren pas 1 puntje. De ploeg van trainer Jean Paul de Jong verloor gisteren van NEC. Voor eigen publiek ging Roda met 2-1 onderuit.

Presentatie: Bas van Mulken

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV.
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal.

Logo 1Limburg

Programma's