L1mburg Centraal - 23 september 2019

L1mburg Centraal - 23 september 2019

De koning viert zijn verjaardag in 2020 in Maastricht, VieCuri vanaf 1 oktober helemaal rookvrij, crosskampioen van 9 reed eerder op motor dan op fiets en meer Limburgs nieuws...

L1mburg Centraal van maandag 23 september 2019.

Met de volgende onderwerpen:

Koningsdag in 2020 in Limburg

De koning, koningin, de drie prinsessen en de rest van de Oranje-familie komen volgend jaar op 27 april naar Maastricht om de verjaardag van koning Willem Alexander te vieren. Koningsdag in Limburg dus.

Bekijk hier de hele reportage

Circus slachtoffer van vandalisme in Heerlen

Circusdieren, normaal heel aaibare dieren, maar in Heerlen denkt een groepje jongeren daar anders over. Ze gooien stenen naar de kooien en ook naar de caravans van het circuspersoneel. De buurt is het zat en gaat surveilleren. En ook de politie staat op scherp.

Bekijk hier de hele reportage

VieCuri vanaf 1 oktober helemaal rookvrij

Dat je geen sigaretje mag opsteken in het ziekenhuis lijkt heel logisch, maar toch bieden de meeste ziekenhuizen nog steeds faciliteiten aan voor rokende patiënten en medewerkers. Het VieCuri-ziekenhuis in Venlo en Venray stopt daarmee, vanaf volgende week. Het ziekenhuis is vanaf 1 oktober volledig rookvrij. Het rookverbod geldt in het ziekenhuis maar ook daarbuiten.

Bekijk hier de hele reportage

Aannemers in de knel door stikstofproblematiek

De stikstofproblematiek zal leiden tot massaontslagen en faillissementen. Dat vreest Bouwend Nederland, de belangenvereniging voor bouwbedrijven. Door een uitspraak van de Hoge Raad moet het stikstofbeleid in Nederland strenger. Dat betekent dat veel bouwprojecten worden uitgesteld. Want er moet eerst aangetoond worden dat de bouw van die projecten geen nadelige gevolgen hebben voor het milieu. Een crisis ligt op de loer.

Bekijk hier de hele reportage

Eerste elektrische vrachtwagens door Limburg

Een mijlpaal, de eerste elektrische vrachtwagens reden vandaag door Limburg. Bijna een jaar geleden werden ze gepresenteerd. Vandaag gingen ze de weg op, in Venlo.

Bekijk hier de hele reportage

Crosskampioen van 9 reed eerder op motor dan op fiets

Als je wereldkampioen motorcross wil worden dan moet je vroeg beginnen. Dat heeft Deff Gijsen uit Sittard goed begrepen. Toen hij drie jaar was, en nog niet kon fietsen, zat hij wel al op een crossmotortje. Inmiddels is Deff 9 jaar en al aardig op weg om een uitstekende crosser te worden. Hij mag zich sinds kort Nederlands kampioen noemen. Samen met zijn vader trekt hij er een aantal keer per week op uit om wedstrijden te rijden en om te trainen.

Bekijk hier de hele reportage

Presentatie: Bas van Mulken

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV.
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal.

Logo 1Limburg

Programma's