L1mburg Centraal - 24 mei 2019

L1mburg Centraal - 24 mei 2019

Timmermans laat zien dat links kan winnen, burgemeester Beesel neemt afscheid met picknick, Risk Factory van start in Venlo en meer Limburgs nieuws...

L1mburg Centraal van vrijdag 24 mei 2019.

Met de volgende onderwerpen:

Timmermans laat zien dat links kan winnen

Winst voor de sociaal-democraten. VVD en CDA zijn gedeeld tweede geworden bij de Europese verkiezingen. D66, SP en de PVV zijn de grote verliezers, volgens de exitpoll. Maurice de Heus is politicoloog en analyseert de verkiezingen. Heerlenaar Frans Timmermans heeft laten zien dat links kan winnen.

Bekijk hier de hele reportage

Burgemeester Beesel neemt afscheid met picknick

De inwoners van Beesel zien er al een tijdje tegenop, afscheid nemen van hun burgemeester, maar het is vanavond toch echt zover. Het was de laatste werkdag van Petra Dassen, die binnenkort burgemeester van Kerkrade wordt. Ruim 8 jaar was ze burgemeester van de gemeente Beesel. Een periode waarin ze twee keer werd uitgeroepen tot beste bestuurder van een kleine gemeente. In die acht jaar wist ze rust te brengen in de gemeente. De politiek die eerst ruziënd door de raadszaal rolde, kwam tot rust, volgens sommigen grotendeels te danken aan burgemeester Dassen.

Bekijk hier de hele reportage

Hoe moeten kinderen reageren op gevaarlijke situaties?

Hoe moeten kinderen reageren op gevaarlijke situaties? Vanaf vandaag kunnen ze dat oefenen in een risk factory in Venlo. Jarno mocht het centrum openen.

Bekijk hier de hele reportage

Provinciebestuur gaat behoorlijk op de schop

Het lijkt erop dat het provinciebestuur behoorlijk op de schop gaat omdat het niet lukt om een coalitie te smeden. Geen traditionele coalitie, maar een zogeheten extraparlementair college met maximaal 7 gedeputeerden.
Ook geen partijen die een gedeputeerde leveren, maar draagvlak, geschiktheid en bestuurlijke of inhoudelijke kennis geven dan de doorslag. Dat opvallende advies gaven de twee informateurs aan het Limburgs Parlement.

Bekijk hier de hele reportage

Duitse codeermachine in oorlogsmuseum Overloon

Het oorlogsmuseum in Overloon heeft een heel bijzondere vangst gedaan. Het museum heeft een oude enigma codeermachine uit de Tweede Wereldoorlog gekocht.

Bekijk hier de hele reportage

Presentatie: Kirsten Paulus

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV.
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal.

Logo 1Limburg

Programma's