L1mburg Centraal - 23 juli 2019

L1mburg Centraal - 23 juli 2019

Ondanks de hitte gaat de fietsvierdaagse Venray gewoon door, eikenprocessierups rampzalig voor natuurcampings, tips van een hittedeskundige en meer Limburgs nieuws...

L1mburg Centraal van dinsdag 23 juli 2019.

Met de volgende onderwerpen:

Ondanks de hitte gaat de fietsvierdaagse Venray gewoon door

Onder tropische omstandigheden is vandaag de fietsvierdaagse van Venray gestart. Vanwege de hitte gebeurde dat een uur eerder dan normaal. De organisatie heeft niet overwogen het evenement af te lassen. Met wat goede tips van hun kant denkt ze dat de fietsers goed voorbereid op pad gaan.

Bekijk hier de hele reportage

Houd je hoofd koel met tips van een hittedeskundige

Het is warm en het wordt nog warmer. Wat moet je doen en wat moet je niet doen? We praten erover met Hella Borggreve, internist bij het MUMC+ en hittedeskundige.

Bekijk hier de hele reportage

Eikenprocessierups leidt tot veel afzeggingen op natuurcampings

Limburgse natuurcampings krijgen deze zomer de ene afzegging na de andere. Dat blijkt uit een rondgang van L1 bij verschillende natuurcampings in de provincie. De reden daarvoor is de eikenprocessierups. Bij natuurcamping de Raayerhof in Boekoul cancelden al tientallen mensen hun reservering.

Bekijk hier de hele reportage

Twee nieuwe muurschilderingen op flats Heerlerbaan

Op de grote flats in de wijk Heerlerbaan in Heerlen wordt sinds een aantal jaar gewerkt aan een topattractie, die zal gaan bestaan uit negen enorme muurschilderingen. Onlangs werden er weer twee nieuwe 'murals' aan toegevoegd. Volgend jaar komen er nog vier nieuwe murals bij. Dan is het project op de flats in Heerlerbaan klaar.

Bekijk hier de hele reportage

Verkoeling zoeken in de Geulhemmergroeve

Deze zomer nemen onze verslaggevers u mee naar speciale plekjes in hun eigen woonplaats. In deze week van recordwarmte is de locatie van Maurice de Heus wel heel geschikt. Want in de Geulhemmergroeve is het deze dagen gewoon 12 graden. Het is de plek waar de inwoners van Berg en Terblijt zich 75 jaar geleden schuil hielden, wachtend op de Amerikaanse soldaten die hen kwamen bevrijden.

Bekijk hier de hele reportage

Presentatie: Kirsten Paulus

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV.
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal.

Logo 1Limburg

Programma's