L1mburg Centraal - 23 augustus 2019

L1mburg Centraal - 23 augustus 2019

Zwaar gewonde bij explosie in een woning in Hoensboek, verhuizing van de 11de van de 11de, Hip Hub Hooray Festival in Tongeren brengt jongeren samen en meer Limburgs nieuws...

L1mburg Centraal van vrijdag 23 augustus 2019.

Met de volgende onderwerpen:

Verhuizing van de 11de van de 11de

Niet meer op het Vrijfhof maar in t Mecc. De verhuizing van de 11de van de 11de heeft tot veel reacties geleid vanuit vastelaovendvierend Limburg. De organisatie maakte vandaag bekend dat de opening van de Limburgse vasteloavend verkast, omdat het Mecc beter zou passen bij de ambities en de grote omvang van het populaire evenement.

Bekijk hier de hele reportage

Zwaar gewonde bij explosie in een woning in Hoensboek

Heeft de politie wel of niet goed gehandeld en welke rol hadden zij bij de explosie in een woning in Hoensbroek vannacht? Vanmiddag was er een persconferentie in Heerlen. Een verwarde man had daar de gaskraan opengedraaid omdat hij zichzelf van het leven zou willen beroven, zo meldde zijn ex-vrouw. De politie viel de woning binnen en gebruikte een flitsgranaat. Er ontstond een explosie waardoor de man ernstig gewond raakte. Een politieagent raakte lichtgewond.

Bekijk hier de hele reportage

Hip Hub Hooray Festival in Tongeren brengt jongeren samen

Een samenwerking in de Euregio wil nog wel eens tegen taalproblemen aanlopen. De taal is soms nog een grens. Maar in de muziek, dance en streetart-scene is dat juist een verbindende factor. Nederlands, Frans en Duitstalige jongeren gingen de afgelopen dagen in het Belgische Tongeren aan de slag om hun talenten onder professionele begeleiding te ontplooien.

Bekijk hier de hele reportage

De 29ste editie van Theaterfestival Cultura Nova in Parkstad Limburg

Vanavond start de 29ste editie van beelden theaterfestival Cultura Nova in Parkstad Limburg. De opening is traditioneel spectaculair. Dit keer bijt Toneelgroep Maastricht om 21.30 uur het spits af met Romeo en Julia. De voorstelling is in de Openlucht, op het Burgemeester van Grunsvenplein.

Bekijk hier de hele reportage

Internationale Dag van de roodharige

Vandaag is het de Internationale Dag van de Roodharigen. Mensen met rood haar zijn nog weleens het mikpunt van spot. Ze vallen meer op en niet iedereen is daar blij mee. Maar er zijn ook mensen die niets liever zouden willen dan rode haren. Bijvoorbeeld Julia Kurvers uit Berkelaar. Zij werd vorig jaar gekozen tot mooiste Boerin van ons land. En zij heeft haar bruine haren juist bewust rood geverfd. En op haar boerderij is niet de enige roodharige.

Bekijk hier de hele reportage

Presentatie: Kirsten Paulus

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV.
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal.

Logo 1Limburg

Programma's