L1mburg Centraal - 22 mei 2019

L1mburg Centraal - 22 mei 2019

Nieuwe trainer MVV, Waterschap controleert op droogte, Lobby voor songfestival en meer Limburgs nieuws...

L1mburg Centraal van woensdag 22 mei 2019.

Met de volgende onderwerpen:

Fuat Usta hoofdtrainer MVV

Het seizoen viel tegen, ze misten de playoffs en meteen daarna kondigde MVV Maastricht maatregelen aan om de club te verbeteren. Een van die maatregelen is een nieuwe trainer. Na 5 jaar Ron Elsen is zojuist Fuat Usta gepresenteerd bij de Maastrichtse club.

Bekijk hier de hele reportage

Waterschap controleert op droogte

Het waterschap Limburg roept boeren op om hun stuwen op zomerstand te zetten. Voor het waterschap is het alle hens aan dek om droogteproblemen van vorig jaar voor te zijn. Het is geen vrijwillige keuzes. De afgelopen weken worden boeren verrast met een bezoek van de inspecteur en wie de stuwen niet goed heeft staan wordt vriendelijk doch dringend gevraagd dit in orde te maken zodat het grondwaterpeil ook met droogte op peil blijft.

Bekijk hier de hele reportage

Lobby om het songfestival naar Limburg te halen

De lobby is afgelopen weekend in volle hevigheid losgebarsten. Na de winst van Duncan Laurence op het Eurovisie Songfestival staat Maastricht te popelen het evenement volgend jaar te organiseren. Maar Maastricht is niet de enige. De concurrentie van, onder andere Amsterdam, is stevig. Om de organisatie een duwtje in de goede richting te geven, stuurde we verslaggever Frank Moonen met een omkoop-vlaai naar Hilversum.

Bekijk hier de hele reportage

VVV voorstander van nieuwe degradatieregel

De degradatieregeling in de eredivisie is aangepast, en dat kan nadelig uitpakken voor de Limburgse clubs. Voortaan degraderen namelijk niet 1, maar 2 clubs rechtstreeks uit de eredivisie. En aangezien Fortuna Sittard en VVV-Venlo vooral strijden om lijfsbehoud, zullen ze daar wel even slikken. De nieuwe maatregel is bedacht door een speciale werkgroep van de KNVB. Opmerkelijk detail: VVV-directeur Marco Bogers is een van de mensen uit die werkgroep. Hij steunt de maatregel dus, wetende dat die in het slechtste geval bij zijn eigen club wordt toegepast.

Bekijk hier de hele reportage

Europese verkiezingen

Er zijn verkiezingen deze week. Sterker nog, morgen. Maar lang niet iedereen is daarvan op de hoogte of ermee bezig. Morgen zijn de Europese Verkiezingen. Maar waar gaan die eigenlijk over en valt er iets te kiezen?

Bekijk hier de hele reportage

Presentatie: Fabienne Nijsten

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV.
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal.

Logo 1Limburg

Programma's