L1mburg Centraal - 22 juli 2019

L1mburg Centraal - 22 juli 2019

Onderzoek naar mogelijk misbruik bij Dichterbij Gennep, honderd keer André Rieu op het Vrijthof, ijshockeykamp tijdens de hittegolf, een onbekend pareltje in Maastricht en meer Limburgs nieuws...

L1mburg Centraal van maandag 22 juli 2019.

Met de volgende onderwerpen:

Onderzoek naar mogelijk misbruik bij Dichterbij Gennep

Ze zouden mishandeld zijn, onzedelijk betast, verwaarloosd. Cliënten van zorginstelling Dichterbij in Gennep. Het gaat om zwaar gehandicapte kinderen en mensen tot 25 jaar. De zorginstelling heeft aangifte gedaan tegen de het personeel dat verantwoordelijk is voor het misbruik. De politie onderzoekt de zaak.

Bekijk hier de hele reportage

Honderd keer André Rieu op het Vrijthof

Het zit er weer op voor dit jaar, de Rieu-concerten op het Vrijthof in Maastricht. Twaalf stuks waren er dit jaar. Vandaag is het opruimen begonnen. Podium afbreken, duizenden stoeltjes inklappen, licht- en geluidsinstallaties naar beneden halen en weer over tot de orde van de dag. Rieu begon in 2005 met zijn concerten. Meer dan een miljoen bezoekers zagen Rieu sindsdien optreden in Maastricht.

Bekijk hier de hele reportage

IJshockeykamp tijdens de hittegolf

Het wordt hoogstwaarschijnlijk weer eens recordwarm deze week. Dan denk je natuurlijk al snel aan ijs, lekker koud, verkoelend, op een terrasje. Maar je denkt waarschijnlijk niet zo snel aan dat andere ijs, hartje zomer. Toch wordt er volop geschaatst deze week, in sporthal Glanerbrook in Geleen, bij een internationaal ijshockeykamp voor jeugdspelers.

Bekijk hier de hele reportage

Randy, met reisvirus, wil zeker 100 landen bezoeken

Vrijwel iedereen heeft minstens één keer in zijn leven een reis gemaakt om nooit meer te vergeten. Dat kan in Europa zijn of een land aan de andere kant van de wereld. De 47-jarige Randy Winkens, die raakte op zijn 13de geïnfecteerd met het reisvirus en sindsdien staat de teller al op 72 landen. Maar daar laat hij het zeker niet bij zitten. Hij heeft namelijk één doel: 'de club van 100' halen.

Bekijk hier de hele reportage

Onbekend pareltje in Maastricht: De Lage Fronten

Deze zomer vragen we onze verslaggevers om een plek in hun woonplaats te laten zien die slechts weinigen kennen, maar zeker de moeite waard is om te bekijken. Maastricht heeft veel mooie plekjes en gezien het aantal toeristen dat de stad jaarlijks bezoekt, kennen de meesten ze wel. Vorige maand werd in Maastricht het Frontenpark geopend. Dat bestaat uit de Hoge en de Lage Fronten en ligt pal tegen het oude centrum aan. Vooral die Lage Fronten zijn volgens verslaggever Lex van Moorsel nog onbekend bij het grote publiek.

Bekijk hier de hele reportage

Presentatie: Wouter Nelissen

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV.
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal.

Logo 1Limburg

Programma's