L1mburg Centraal - 22 augustus 2019

L1mburg Centraal - 22 augustus 2019

Tweederde Amerikaanse soldaten in Margraten heeft gezicht, Preuvenemint klaar voor opening, een bijzondere vechtsportleraar in Maasbree en meer Limburgs nieuws...

L1mburg Centraal van donderdag 22 augustus 2019.

Met de volgende onderwerpen:

Provincie start campagne om afgestudeerde studenten in de regio te houden

Limburg heeft je nodig! Onder dat motto wil de provincie afgestudeerde studenten in deze regio houden. Deze week begon de INKOM, de introductie van nieuwe studenten in Maastricht, maar hoe houd je die opgedane kennis na afloop hier? Met een campagne, die vanavond wordt gelanceerd. Want er zijn veel mogelijkheden in de provincie.

Bekijk hier de hele reportage

Tweederde Amerikaanse soldaten in Margraten heeft gezicht

De meeste namen zijn bekend, maar nu kennen we ook de meeste gezichten van de soldaten op de Amerikaanse Begraafplaats in Margraten. Tijdens het project 'De Gezichten van Margraten' speurt een team de foto's van de soldaten op. En met resultaat, er staan nu al meer dan 6670 foto's in de database. Het doel is om bij de herdenking van 75 jaar vrijheid van 7500 soldaten een foto te hebben.

Bekijk hier de hele reportage

Preuvenemint klaar voor opening

De foodfestivals springen overal als paddenstoelen uit de grond. Maar het Preuvenemint in Maastricht geldt nog steeds als de moeder van de gastronomische openlucht-festivals in Nederland, en schaaft elk jaar aan de formule om bij de tijd te blijven. Dit jaar zijn er heel wat sterrenchefs op het Vrijthof, wat niet wil zeggen dat het een en al kaviaar en kreeft is wat de pot schaft. Vanmiddag was er al een voorproefje voor genodigden op diverse businessborrels, vanavond gaat het evenement open voor het grote publiek.

Bekijk hier de hele reportage

Echte Mister Roda op bezoek bij Roda

Wil de echte Mister Roda opstaan? Onder fans is dat de one and only Gene Hanssen. Maar de echte Mister Roda komt officieel uit Wales: Fred Roda. Met zo'n bijzondere achternaam was het een kwestie van tijd of de ware naamgever van de club moest langskomen. En zo geschiedde vandaag: Mister Roda bij Roda.

Bekijk hier de hele reportage

Project 'waterklaar' moet blank staande straten voorkomen

Als er veel regen valt, komt het nog wel eens voor dat de straten blank staan. Het project 'waterklaar' moet daar verandering in brengen. Je kunt subsidie krijgen om jouw regenwater af te koppelen van de riolering. Dat hemelwater moet dan worden opgevangen of kan meteen gebruikt worden om bijvoorbeeld de planten water te geven. Rien van Engelenburg uit Horst gaat ervoor en heeft zijn regenpijp inmiddels afgekoppeld.

Bekijk hier de hele reportage

Bijzondere vechtsportleraar in Maasbree

Maasbree heeft er een nieuwe vechtsportleraar bij. Op zich niet zo'n bijzonder bericht, ware het niet dat hij blind is. Sinds dit weekend mag Burney Aerts zich leraar Jiujitsu noemen. Hij ziet de stoten en trappen niet aankomen, maar hij hoort daarentegen alles op de mat.

Bekijk hier de hele reportage

Presentatie: Sander Kleikers

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV.
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal.

Logo 1Limburg

Programma's