L1mburg Centraal - 21 september 2019

L1mburg Centraal - 21 september 2019

Werelduurrecord 90-jarige, Museum Dementie, Koerden demonstreren in Maastricht en meer Limburgs nieuws...

L1mburg Centraal van zaterdag 21 september 2019.

Met de volgende onderwerpen:

Koerden demonstreren in Maastricht

Een grote Koerdische manifestatie in Maastricht vandaag. Duizenden Koerden demonstreerden vandaag bij De Geusselt voor de Koerdische zaak. Maastricht werd gekozen als goeie geografische plek in de Euregio. Het is een manifestatie waarin de aanval op de democratie in Turkije en Noord-Syrië centraal staat en waarin de vrijlating van leider Ocalan wordt geëist.

Bekijk hier de hele reportage

Limburgs voetbal: FC Den Bosch - MVV

Voetbal dan, de Limburgse clubs hebben het moeilijk. Bij MVV eiste trainer Fuat Usta een reactie van de spelers in de wedstrijd tegen Den Bosch na de tegenvallende resultaten. Het leverde geen resultaat op, sterker nog. na de 4-0 nederlaag tegen Den Bosch zitten MVV en trainer Usta nog dieper in de problemen.

Bekijk hier de hele reportage

Limburgs voetbal: Roda JC - Jong Utrecht

Roda-trainer Jean Paul De Jong kwam gisteren zijn oude liefde tegen. Jong FC Utrecht kwam op bezoek in kerkrade. het lelijke eendje van de eerste divisie is dat dit seizoen niet meer, daar kwam De Jong en Roda isteren ook pijnlijk achter. De Utrechters wonnen in Kerkrade, en dat is een bittere pil voor Roda.

Bekijk hier de hele reportage

Werelduurrecord 90-jarige

Meer sport.... Mannen of vrouwen die op leeftijd zijn en toch nog fanatiek rennen of fietsen. En er zijn er zelfs een paar die nog altijd bezig zijn met het verbreken van records. De 80-jarige Hans Bodens uit Geleen. Hij fietste op de wielerbaan in zijn woonplaats in juni dit jaar een nieuw werelduurrecord voor 80-plussers. De 90-jarige Henk Verdonkschot uit Heerlen kan niet achterblijven. Hij wil een werelduurrecord in de categorie 90-plussers vestigen. Afgelopen maandag zat hij al klaar op zijn fiets, maar toen gooide het weer roet in het eten en ging de recordpoging op het laatste moment niet door. Maar van uitstel kwam geen afstel: vandaag ging het dan echt gebeuren.

Bekijk hier de hele reportage

Museum Dementie

Wat nu als je nooit meer naar het museum kunt? Bijvoorbeeld als je alzheimer hebt. Voor een groot deel van deze patiënten is dat een van de eerste dingen die niet meer mogelijk zijn. Maar daar gaat verandering in komen. Het Limburgs Museum start in Venlo met een pilot en gaan vanaf deze week naar de mensen toe.

Bekijk hier de hele reportage

Presentatie: Sander Kleikers

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV.
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal.

Logo 1Limburg

Programma's