L1mburg Centraal - 21 oktober 2019

L1mburg Centraal - 21 oktober 2019

Geen treinen richting MECC voor De11devande11de, Hetty (86) schrijft boek over haar oorlogsjaren in Roermond, automonteur moet meer kunnen dan sleutelen aan auto's en meer Limburgs nieuws...

L1mburg Centraal van maandag 21 oktober 2019:

Met de volgende onderwerpen:

Geen trein tussen Maastricht Centraal en MECC op de11devande11de

Duizenden vasteloavendsvierders moeten te voet naar de de11devande11de in het MECC. Want er rijden die dag geen treinen naar station Randwyck. Vervoerder Arriva wil geen treinen inzetten omdat het onveilig zou zijn om zo veel mensen naar het MECC te vervoeren. Dat betekent dus dat treinreizigers stranden op het centraal station in Maastricht. Een wandeltocht naar het MECC is ongeveer 2 kilometer. Iets verder dan te voet naar het Vrijthof, waar het feestje voorheen gevierd werd.

Bekijk hier de hele reportage

Automonteur moet meer kunnen dan sleutelen aan auto's

Een goede automonteur moet veel meer kunnen dan sleutelen aan auto's. Door de komst van elektrische en hybride auto's is speciale kennis nodig. Autodealers klagen dat er te weinig goede monteurs beschikbaar zijn en daarom beginnen 5 dealers in Limburg en het VISTA college samen een nieuwe mbo-opleiding tot automonteur, de topdealerclass.

Bekijk hier de hele reportage

Bijna 2 miljoen voor betere paardenopleiding

Ook in de paardenwereld speelt het probleem van te weinig goed personeel. De Limburgse paardensector en het Citaverde College werken aan een goede MBO-opleiding voor paardensport en paardenhouderij. Het geld komt van het Rijk, de provincie, gemeenten en hippische bedrijven. Met het extra geld worden de leerlingen breed opgeleid voor de Limburgse paardensector. Daar zijn ze bij de maneges blij mee. Want daar staan ze te te springen om extra goed opgeleide mensen.

Bekijk hier de hele reportage

Congrestival, een congres en festival in één

Een congres bestaat vaak uit lezingen of presentaties. Je wil je kennis bijschaven. Combineer dat met ontspanning tussendoor en je hebt een congrestival, een congres en festival in één, bijvoorbeeld met muziekoptredens, yoga en massages tussen alle lezingen. Chateau Sint Gerlach in Valkenburg was dit weekend decor van zo'n groot congrestival, een nieuw fenomeen in ondernemersland.

Bekijk hier de hele reportage

Hetty (86) schrijft boek over oorlogsjaren Roermond

Beter laat dan nooit, dacht Hetty Balendong uit Mheer. Ze is 86 jaar en heeft haar eerste boek geschreven. Dat bestaat uit herinneringen aan de oorlogsjaren in Roermond. Heel vaak vertelde mevrouw Balendong deze verhalen aan de keukentafel. Haar kinderen en kleinkinderen vonden het hoog tijd worden voor een boek.

Bekijk hier de hele reportage

Huub (81) maakt film over bombardement Venlo

Als klein jongetje zat hij in de schuilkelders van Venlo toen de stad in de oorlog werd gebombardeerd. Nu heeft de inmiddels 81-jarige Huub Smets uit Blerick een film gemaakt over die bange dagen. Daar deed hij 17 jaar over.

Bekijk hier de hele reportage

Surpriseparty voor wielrenner Roy Curvers

Roy Curvers stopt na dit seizoen als profrenner. In zijn woonplaats Roggel werd Curvers verrast door familie, vrienden en oud-collega's.

Bekijk hier de hele reportage

Presentatie: Bas van Mulken

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV.
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal.

Logo 1Limburg

Programma's