L1mburg Centraal - 21 okt 2018

L1mburg Centraal - 21 okt 2018

Laag waterpeil, boten naar winterstalling, Wim Kok overleden, NK cross voor bestuurders, voetballers met een bijbaan en meer nieuws...

L1mburg Centraal van zondag 21 oktober 2018.

In deze uitzending onder meer:

Gevolgen lage waterpeil steeds meer merkbaar

Het lage waterpeil in onze rivieren hindert niet alleen de scheepvaart, ook trekvissen hebben er veel last van. De situatie in de Maas is het meest zorgwekkend.

Eerst de Maas, de regenrivier die ontspringt in Noord Frankrijk, het waterpeil is nog maar 10% van wat het normaal is. Geen 250, maar 25m3 per seconde.

Die andere rivier die door Lim stroomt, de Roer, die ontspringt in de Hoge Venen in Belgie. Ook door deze rivier stroomt nu veel minder water, nog niet eens de helft van wat er normaal doorheen stroomt. Geen 18, maar slechts 8 m3 per seconde.

Bekijk hier de hele reportage

Boten naar winterstalling

Bezitters van bootjes en pleziervaartuigen kunnen hun geluk niet op dit jaar, want het weer is fantastisch om op het water door te brengen. Toch breekt nu na een geweldige nazomer langzaam de tijd aan om de boten in de winterstalling te zetten. Onder andere in de jachthaven in Roermond zijn de eerste bootjes inmiddels uit het water getakeld.

Bekijk hier de hele reportage

Maastricht voor Wim Kok altijd 'dierbaar en betekenisvol'

Maastricht had n bijzonder plekje in zijn hart. Dat vertelde Wim Kok vorig jaar, 25 jaar na de ondertekening van het Verdrag van Maastricht. Gisteren overleed Kok.

Van 1994 tot 2002 was hij premier van ons land. Daarvoor was hij Minister van Financien, en in die functie zette hij zijn handtekening onder het verdrag van Maastricht in 1992, waar de basis werd gelegd voor de euro. Wim Kok koesterde warme herinneringen aan die tijd in Maastricht.

Bekijk hier de hele reportage

NK cross voor bestuurders

In Molenhoek werd op een heel ander niveau gestreden voor een Nederlands Kampioenschap. Een beetje ludiek, het NK cross voor bestuurders. Uit die vergaderzalen en suffe kantoren, maar met de loopschoenen in de modder.

Bekijk hier de hele reportage

Reacties VVV - ADO

Voor VVV-trainer Maurice Stijen zijn de wedstrijden tegen ADO Den Haag altijd bijzonder. Voordat hij trainer in Venlo werd, was hij 4 seizoenen trainer bij ADO Den Haag.

Bekijk hier de hele reportage

Voetballers met een bijbaan

Voetballers met een bijbaan, vroeger kwamen ze veel voor. Zo had Willy Brokamp had een kroeg op het Vrijthof in Maastricht, Dick Nanninga was eigenaar van een bloemenzaak in Kerkrade. Bij MVV loopt ook een startende ondernemer rond.

Bekijk hier de hele reportage

Presentatie: Kirsten Paulus

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV.
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal.

Logo 1Limburg

Programma's