L1mburg Centraal - 21 november 2019

L1mburg Centraal - 21 november 2019

Stikstofcrisis centraal op jaarcongres Limburgse boeren, Heerlenaar doodgestoken door broer, Onno Hoes over de Limburgse woningmarkt en meer Limburgs nieuws...

L1mburg Centraal van donderdag 21 november 2019

Met de volgende onderwerpen:

Stikstofcrisis centraal op LLTB-jaarcongres

Veel Limburgse Boeren kwamen bij elkaar, tijdens het LLTB-jaarcongres in Roermond. Het thema van dit jaar is 'gezonde voeding', maar in de wandelgangen voert een ander onderwerp de boventoon, de stikstofcrisis.

Bekijk hier de hele reportage

Familiedrama Heerlen: man doodgestoken door broer

Een familiedrama in Heerlen. Afgelopen zondag overleed daar een man, nadat hij werd neergestoken. Nu blijkt dat de dader de broer is van het slachtoffer. De steekpartij gebeurde in het ouderlijk huis van de twee broers.

Bekijk hier de hele reportage

Kookboek voor mensen met niet-aangeboren hersenschade

Koken is voor mensen met niet-aangeboren hersenschade geen eenvoudige opgave. Om het koken weer leuk en gemakkelijk te maken, is er nu een kookboek met recepten die zie zijn opgebouwd uit kleine stappen die elkaar opvolgen. Ze zijn uitgewerkt met foto's met daaronder een korte tekst.

Bekijk hier de hele reportage

Theatermakers krijgen Inspiratieprijs Prins Bernhard Cultuurfonds

De Inspiratieprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg is in Maastricht uitgereikt aan twee theatermakers uit Limburg. Serve Hermans en Michel Sluysmans van de Toneelgroep Maastricht werden onderscheiden.

Bekijk hier de hele reportage

Onno Hoes over de Limburgse huizenmarkt

Hoe staat de Limburgse huizenmarkt ervoor? Rijzen de huisprijzen de pan uit? Zijn er voldoende kansen voor starters? Hoe zit het met verduurzaming? Moeten we rijke Russen of Chinezen vrezen die dure huizen in Maastricht opkopen waardoor de markt nogal overspannen raakt? Vragen die we voorleggen aan Onno Hoes, voorzitter van makelaarsvereniging NVM.

Bekijk hier de hele reportage

Wielergala: Dumoulin onttroond als wielrenner van het jaar

Voor het eerst sinds vijf jaar is Tom Dumoulin officieel onttroond als wielrenner van het jaar. Tijdens het landelijke gala volgde Mathieu van der Poel de Maastrichtenaar op. Dat betekent dus helaas geen hoofdprijs voor de man die voor het eerst sinds 30 jaar het geel droeg, Mike Teunissen.

Bekijk hier de hele reportage

Presentatie: Sander Kleikers

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV.
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal.

Logo 1Limburg

Programma's