L1mburg Centraal - 21 mrt 2019

L1mburg Centraal - 21 mrt 2019

FvD vanuit het niets naar zeven zetels, studenten onderzoeken moordzaak op Isabelle Pongs, opknapbeurt koninklijke wandschilderingen, musical Evita terug in Limburg en meer Limburgs nieuws...

L1mburg Centraal van donderdag 21 maart 2019.

Met de volgende onderwerpen:

Forum voor Democratie van 0 naar 7 op 1 dag

Krijgen we in het Limburgs Parlement een coalitie over links, of eentje over rechts. Het CDA is en blijft de grootste partij in het gouvernement en mag dus het voortouw nemen in de besprekingen. Maar wie ze als partners kiest, is nog onduidelijk. Morgen vinden de eerste oriënterende gesprekken plaats.
Forum voor Democratie bemachtigde vanuit het niets 7 zetels. De partij was gisteravond niet aanwezig bij de verkiezingsavond in het gouvernement. Lijsttrekker Ruud Burlet uit Geleen, (ook) voor politieke collega's nog altijd een grote onbekende, volgde de avond met zijn partij in Zeist. Vandaag zochten we hem op in Brussel.

Bekijk hier de hele reportage

Studenten onderzoeken moordzaak op Isabelle Pongs

Studenten van de universiteit in Maastricht onderzoeken de geruchtmakende moordzaak op Isabelle Pongs. De opticien werd 15 jaar geleden in haar brillenzaak in Landgraaf dood gevonden. Ze was met een mes om het leven gebracht. Twee mannen zijn in beeld geweest als verdachten, maar zij werden in 2008 vrijgesproken. Sindsdien zit de zaak muurvast. Het cold case team van de Universiteit van Maastricht hoopt de zaak op te lossen.

Bekijk hier de hele reportage

Digitale kopie van Hoge Fronten Maastricht gemaakt

Om de eeuwenoude vestingwerken De Hoge Fronten in Maastricht duidelijk in kaart te brengen worden tienduizenden foto's en videobeelden gemaakt. In opdracht van de gemeente. Ooit bedoeld om de stad te beschermen. Nu vooral een bezienswaardigheid, bovengronds en ondergronds. Met een speciale 3D-camera wordt het kilometerslange gangenstelsel vastgelegd.

Bekijk hier de hele reportage

Meekijken bij opknapbeurt koninklijke wandschilderijen

Vier grote koninklijke schilderijen uit Paleis Het Loo ondergaan een grondige restauratiebeurt, in Maastricht. De doeken zijn afkomstig uit de Jachtkamer van wijlen Prins Bernhard. Twee restaurateurs zijn net begonnen aan de enorme klus. Zij zitten de komende weken met de neus tegen de doeken om de enorme kunstwerken centimeter voor centimeter te behandelen. De verwachting is dat Karol en Joanna nog twee maanden bezig zijn met de kunstwerken uit de jachtkamer van Prins Bernhard. Daarna gaan ze verder met andere werken uit Paleis Het Loo. Daar kun je ook gaan kijken.

Bekijk hier de hele reportage

Musical Evita terug in Limburg

Na 10 jaar is de wereldberoemde musical Evita terug en de Limburgse Brigitte Heitzer neemt na tien jaar ook weer de hoofdrol voor haar rekening. Een musical over de tomeloze ambitie van de jonge Eva Duarte, die uitgroeide tot de machtigste vrouw van Argentinië. De cast van de musical Evita is in Heerlen.

Bekijk hier de hele reportage

Presentatie: Bas van Mulken

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV.
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal.

Logo 1Limburg

Programma's