L1mburg Centraal - 21 juli 2019

L1mburg Centraal - 21 juli 2019

Imkercursus voor kinderen, universiteit wil om tafel met studentenbureau Jules en meer Limburgs nieuws...

L1mburg Centraal van zondag 21 juli 2019.

Met de volgende onderwerpen:

Veertigste Sint Rosa-markt in Sibbe

In de zomer kun je ieder weekend wel ergens in Limburg naar een braderie of streekmarkt. Vaak georganiseerd door een plaatselijke vereniging om de kas te spekken, In Sibbe heb je ieder jaar de Sint Rosa-markt, dit jaar een jubileum, voor de 40e keer. Zo'n dorpsmarkt draait op vrijwilligers, uiteraard. In Sibbe zijn die van de tafeltennisclub.

Bekijk hier de hele reportage

Cursus maakt kinderen enthousiast om imker te worden

In Weert hebben 16 kinderen de afgelopen tijd meegedaan aan een imkercursus. Deze werd verzorgd door imkervereniging Sint Ambrosius. Het programma is uniek: nog nooit eerder in Nederland is er een imkercursus aangeboden die zich speciaal richt op kinderen. Vandaag was de laatste lesdag.

Bekijk hier de hele reportage

Flink aan de bak bij Stichting WigWam

Vandaag de laatste aflevering van de zomerserie over de stichting WigWam. We zagen al eerder wat zo'n speciale vakantie voor een gezin met een gehandicapt kind betekent. Ondanks dat de zorgen en de verzorging voor zo'n familie even verdwijnen moet het team van begeleiders en de organisatoren van de stichting flink aan de bak om alles in goede banen te leiden. Er komt namelijk heel wat bij kijken als je één of twee weken lang de totale zorg van een kind met een beperking op je neemt.

Bekijk hier de hele reportage

NK mountainbike: Uitdagend parcours in Sittard

Sportcampus Watersley in Sittard stond in het teken van de Nederlandse kampioenschappen mountainbike. Het was voor de tweede keer binnen drie jaar dat die in Limburg worden gehouden. Want in 2017 vonden ze in Landgraaf plaats. Traditiegetrouw liepen er weer veel ouders en andere familieleden langs het uitdagende parcours.

Bekijk hier de hele reportage

UM wil om tafel met studentenbureau Jules

Jules ligt onder vuur en dat is niet voor de eerste keer. Jules is een servicebureau dat zich in Maastricht bezighoudt met allerlei diensten voor studenten, vooral buitenlandse studenten. Zo regelen ze bijvoorbeeld een kamer en een fiets voor die studenten. Maar dat gaat niet altijd goed. Al een aantal jaren zijn er klachten, vooral over borg die niet op tijd wordt terugbetaald. De universiteit is niet gelukkig met de situatie, zo werd dit weekend duidelijk via een uitgelekte e-mail. De Maastrichtse politiek maakt zich nu ook zorgen, PvdA-raadslid Manon Fokke heeft vragen gesteld over de kwestie. Aan tafel Karin van de Ven, oprichter en directeur van Jules.

Bekijk hier de hele reportage

Presentatie: Wouter Nelissen

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV.
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal.

Logo 1Limburg

Programma's