L1mburg Centraal - 21 apr 2019

L1mburg Centraal - 21 apr 2019

Pastoor rent van mis naar mis, iedereen zegt 'ja' tegen chocola, paashaas verstopt eitjes in Amstenrade, Eredivisie voetbal en meer Limburgs nieuws...

L1mburg Centraal van zondag 21 april 2019.

Met de volgende onderwerpen:

Van der Poel wint Amstel Gold Race na sensationele ontknoping

Een Nederlandse winnaar vandaag van de Amstel Gold Race. na bijna 260 kilometer en 35 beklimmingen kwam Mathieu van der Poels als eerste over de streep! Zuid-Limburg was weer het decor van de enige wielerklassieker die Nederland rijk is: de Amstel Gold Race. Het beloofde, met een reeks toppers aan de start, weer een mooie wielerstrijd te worden. In L1mburg Centraal blikken we terug op de koers van zowel de heren als de dames.

Bekijk hier de hele reportage

Pastoor rent van mis naar mis

Met Pasen is het topdrukte voor de pastoors in Limburg. In sommige delen van de provincie is het echt even bijbenen en goed plannen om in ieder dorp een paasviering te kunnen geven. Neem nou pastoor Verheggen uit Horst aan de Maas. Hij bedient op papier 7 kerkdorpen. Op zijn programma stonden vanochtend alleen al drie Paasmissen en daar komen nog eens doopsels en uitvaarten bij. De wekker ging dus vroeg bij de Pastoor en collega Ruud van Broekhoven mocht met hem mee. Kerk in, kerk uit.

Bekijk hier de hele reportage

Iedereen zegt 'ja' tegen chocola

De Paasweek is voor chocoladebedrijven één van de belangrijkste weken van het jaar. De Paaseieren vliegen in alle maten en smaken over de toonbank. Die chocolade traktaties in de supermarkt zijn meestal afkomstig van fabrikanten die de productie volledig geautomatiseerd hebben. Maar er zijn ook nog echte ambachtslieden, zogeheten chocolatiers die alles met de hand doen.

Bekijk hier de hele reportage

VVV zeker van nog een jaar Eredivisie

VVV-Venlo heeft zaterdag in de voorlaatste thuiswedstrijd van de competitie met 4-1 gewonnen van De Graafschap. De Venlonaren moesten zich wel terugknokken in de wedstrijd want al snel stond een 0-1 achterstand op het scorebord. Maar dankzij doelpunten van Seuntjens, Mlapa, Grot en Rutten werd er toch ruim gewonnen. VVV-Venlo is nu zeker van eredivisie volgend seizoen.

Bekijk hier de hele reportage

Fortuna Sittard boekt belangrijke zege

Fortuna Sittard heeft vandaag een hele belangrijke overwinning geboekt op hekkensluiter NAC Breda. Fortuna won thuis met 2-1. Een uitstekend resultaat voor de Sittardenaren, waardoor een nieuw jaar in de Eredivisie weer een flinke stap dichterbij is.

Bekijk hier de hele reportage

Paashaas verstopt eitjes in kasteeltuin

Vanochtend gingen we weer massaal eieren zoeken, rapen en eten. De paashaas kwam dit weekend namelijk op de mooiste plekken. Neem nou het landgoed van Kasteel Amstenrade. Dat is niet elke dag toegankelijk voor het grote publiek: maar gisteren wel. De paashaas had er zijn eitjes verstopt op het en enkele tientallen kinderen uit de omgeving mochten ze gaan zoeken.

Bekijk hier de hele reportage

Presentatie: Bas van Mulken

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV.
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal.

Logo 1Limburg

Programma's