L1mburg Centraal - 20 sep 2018

L1mburg Centraal - 20 sep 2018

Vechtpartijen op scholen Heerlen, Arriva-machinisten schamen zich voor treintoiletten en meer nieuws...

L1mburg Centraal op L1 TV met de volgende onderwerpen:

Vechtpartijen op scholen in Heerlen door online videospel

Ruzies, hoogoplopende emoties en zelfs vechtpartijen. En dat allemaal door een online videospel. Ouders van leerlingen van het Citaverde College in Heerlen hebben een brief gekregen waarin de schoolleiding ze vraagt in gesprek te gaan met hun kinderen. Fortnite is een gratis videospel, het is ontzettend populair.


Advocaat: 'DNA van Brech is geen bloed of sperma'

De advocaat van de verdachte in de zaak Nicky Verstappen beweert dat het gevonden DNA van Jos Brech geen bloed of sperma is. Normaal zijn dat de meest harde bewijzen. Brech werd vanmorgen vanuit de gevangenis naar de rechtbank in Maastricht gebracht. Daar is besproken of hij langer in de cel moet blijven. De advocaat verrast nu met de bewering dat er geen bloed of spermasporen van Jos Brech zijn gevonden op het lichaam van de toen 11-jarige jongen. Voorlopig blijft Jos Brech (55) zitten waar hij zit; de gevangenis in Vught. Dat heeft de rechter in Maastricht donderdagmiddag bepaald.


Arriva-machinisten schamen zich voor treintoiletten

Machinisten van Arriva schamen zich diep dat ze voor dat bedrijf moeten werken. Daarover hebben ze een brandbrief naar de directie en de pers gestuurd. In die zeer kritische brief schrijven ze dat de reiziger grof geld betaald voor een kaartje. Voor wat? Ze vinden het een low budget-bedrijf. Over de toiletten zijn ze helemaal niet te spreken, die worden zo slecht schoongemaakt dat ze de hele trein een rijdend toilet.


OTTO heeft plan voor tijdelijk 'Polenhotel' in Sevenum

Geen camping met verloederde chalets maar een net appartementencomplex. Uitzendbureau OTTO Workforce uit Venray wil in Sevenum een tijdelijk wooncomplex bouwen. In de volksmond ook wel een Polenhotel genoemd. 400 uitzendkrachten uit Polen en andere landen in Oost-Europa komen daar te wonen. Het gebouw moet aan de rand van bedrijventerrein Greenport Venlo komen en moet begin volgend jaar klaar zijn.


Twaalf jaar cel voor loungebarmoord Sittard

De 31-jarige Abbas Al-S. is veroordeeld tot 12 jaar cel voor het doodschieten van Abderahim Maihouana, vorig jaar in loungebar Tropicana Sittard. De rechtbank acht bewezen dat de man bewust op het slachtoffer heeft geschoten om hem te doden. Reden zou een ruzie over drugsgeld zijn. De straf die de rechtbank heeft opgelegd, is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie (OM). Het OM vond dat er geen sprake was van moord, maar van doodslag.


Meedoen in Limburg: Weg met kinderarmoede

Armoede onder kinderen moet niet meer voorkomen. Om dat tegen te gaan heeft de provincie een half miljoen uitgetrokken voor het project Meedoen in Limburg. Hard nodig zeggen vrijwilligers die met het geld aan de slag kunnen.


Presentatie: Fabienne Nijsten

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV.
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal.

Logo 1Limburg

Programma's