L1mburg Centraal - 20 oktober 2019

L1mburg Centraal - 20 oktober 2019

Tegenwoordig is nepnieuws onontkoombaar, wederom brand in garagebedrijf Brunssum, de ontwikkeling van een kunstmatig evenwichtsorgaan en meer Limburgs nieuws...

L1mburg Centraal van zondag 20 oktober 2019:

Met de volgende onderwerpen:

Tegenwoordig is nepnieuws onontkoombaar

Nepnieuws. Het lijkt onontkoombaar tegenwoordig met alle sociale media. Gisterenavond was volgens deze nep tweet het Pancratiusplein in Heerlen, doelwit van een aanslag. De politie is op zoek naar de mensen die dit bericht rondstuurden. Vaak zijn dit soort berichten bedoeld om onrust te zaaien. Als je er intrapt tenminste. Maar in Heerlen leidde het niet tot paniek of onrust.

Bekijk hier de hele reportage

Wederom brand in garagebedrijf Brunssum

Voor de tweede keer in anderhalve week is er brand in een garagebedrijf aan de Haefland in Brunssum. Ook bij de brand van vannacht zijn geen slachtoffers gevallen. Vorige keer bleek de brand aangestoken, de politie onderzoekt of dat nu ook het geval is. Het pand is volgens de dagblad De Limburger eigendom van de vermeende drugscrimineel Tony P. Hij is hoofdverdachte in een internationale drugszaak en zit momenteel in België vast. Het bedrijf wil geen commentaar geven. Bij de brand kwam veel rook vrij, het vuur was binnen een uur onder controle.

Bekijk hier de hele reportage

De ontwikkeling van een kunstmatig evenwichtsorgaan

Er gloort hoop aan de horizon voor alle mensen met problemen aan het evenwichtsorgaan. In het Maastrichtse UMC+ ontwikkelt KNO-arts Raymond van den Berg een kunstmatig evenwichtsorgaan. De eerste proefpatiënten worden al getesten met het apparaatje. Dat is goed nieuws voor onder andere Jan Ramakers. Ruim zeven jaar heeft hij problemen met zijn evenwichtsorgaan. En dat merkt hij al bij simpele, alledaagse bewegingen. Zo is lopen in een rechte lijn, een hele bevalling.

Bekijk hier de hele reportage

Zonne-auto TU Eindhoven wint World Solar Challenge

Toch nog succes voor Limburg in de World Solar Challenge in Australië. In de klasse zonne-auto's met meerdere passagiers heeft de TU Eindhoven gewonnen. Het team had vijf studenten uit onze provincie aan boord. In de koningsklasse, die donderdag finishte, was er nog Limburgs verdriet... de wagen van TU Delft met Kapser Sijmons uit Bunde vloog in gewonnen positie in brand.

Bekijk hier de hele reportage

Bo Ummels Nederlands kampioen bij de marathon van Amsterdam

Bo Ummels komt samen met haar tweelingzus Britt steeds een stapje dichter bij de absolute top. Alle persoonlijke records van Bo gingen onlangs aan diggelen. De 26-jarige atlete kwam in Tilburg op de 10 km tot 34.09. Tijdens de Dam tot Damloop 10 EM werd ze vijfde in een internationaal deelnemersveld in 56.29. Daarnaast liep ze op 7 oktober tijdens de Singelloop in Breda de halve marathon in 1.12.38. Veelbelovende tijden voor een goed debuut op de marathon. De Olympische limiet op de marathon voor vrouwen is vastgesteld op 2.28.30.

Presentatie: Kirsten Paulussen

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV.
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal.

Logo 1Limburg

Programma's