L1mburg Centraal - 20 mrt 2019

L1mburg Centraal - 20 mrt 2019

Een rondje langs de stembureaus, een facelift voor station Maastricht, miljoenen nodig voor de brandweer en meer Limburgs nieuws...

L1mburg Centraal van woensdag 20 maart 2019.

Met de volgende onderwerpen:

Een rondje langs de stembureaus

Vandaag kan er gestemd worden voor de Provinciale Staten en de Waterschappen. Er mogen vandaag ruim 874.000 Limburgers hun stem uitbrengen en die mensen mogen allemaal twee stemmen uitbrengen, eentje voor Provinciale Staten en eentje voor het Waterschap. Vier jaar geleden was het opkomstpercentage voor Provinciale Staten 45,03 procent. Alleen in Brabant gingen procentueel nog minder mensen stemmen.
Wij maken een rondje langs enkele stembureaus en praten met jongeren die voor het eerst gaan stemmen maar bijvoorbeeld ook met een blinde die niet gaat stemmen, uit protest voor het feit dat er geen speciale stemcomputer geregeld is terwijl dat makkelijk had gekund.

Bekijk hier de hele reportage

Hoe spectaculair wordt de facelift voor station Maastricht?

Een miljoenenproject, dat wordt de restauratie van het monumentale station in Maastricht. Het project is al van start, in 2020 moet het afgerond zijn. Hoe spectaculair wordt deze facelift?

Bekijk hier de hele reportage

Miljoenen nodig voor de brandweer

De brandweer Midden- en Noord-Limburg heeft miljoenen euro's extra nodig. De brandweer moet vaker uitrukken, terwijl de inzetbaarheid van de brandweer onder druk staat. Het geld is nodig om nieuwe vaste krachten en vrijwilligers aan te nemen. Komt het extra geld er niet, dan kunnen er problemen ontstaan, zeggen Petra Dassen (voorzitter Commissie Paraatheid en burgemeester van Beesel) en Kevin Wolters ( manager Brandweerzorg Limburg Noord).

Bekijk hier de hele reportage

Geen BeNe-league-finale voor Eaters

Gisteravond viel het doek voor de Eaters in de derde wedstrijd van de halve finale van de BeNe-league. Uit bij Herentals lukte het dit keer niet om in de slotfase een achterstand weg te werken. In een zinderend duel trok de Belgisch kampioen met 6-4 aan het langste eind. Niet alleen einde seizoen, voor aanvoerder Glenn Bakx is het ook einde carrière.

Bekijk hier de hele reportage

Presentatie: Kirsten Paulus

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV.
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal.

Logo 1Limburg

Programma's