L1mburg Centraal - 20 mei 2019

L1mburg Centraal - 20 mei 2019

Het verhaal van een priesters dochter, Groene Ster viert promotie, de grootste Europeaan van Limburg, YouTubers in Toverland en meer Limburgs nieuws...

L1mburg Centraal van maandag 20 mei 2019.

Met de volgende onderwerpen:

Mijn vader was priester

Dat haar vader anders was wist ze altijd al, maar waarom wist ze niet. Op haar 18de kwam Katja Kreukels uit Sittard daar achter. Toen vertelde vader Jo namelijk dat hij vroeger priester was geweest. Hij werkte in IJsland en in Bonn. In die laatste plaats besloot hij zijn vak neer te leggen. Later trouwde Jo Kreukels en kreeg hij kinderen. Dochter Katja, journalist, heeft het verhaal nu opgetekend in het boek "Mijn vader was priester". Vandaag in L1mburg Centraal zijn vader en dochter zijn te gast.

Bekijk hier de hele reportage

Douze points voor Maastricht?

Zou het Maastricht lukken om de organisatie van Eurovisie Songfestival binnen te halen? Onze verslaggever Lex van Moorsel dook in de kansen en beantwoord 5 veelgestelde vragen!

Bekijk hier de hele reportage

De grootste Europeaan van Limburg

Deze week zijn de Europese verkiezingen, in Nederland wordt donderdag gestemd. De opkomst bij die verkiezingen laat altijd te wensen over. Vraag nu is of Nederland of Limburg de afgelopen jaren meer of minder Europa-gezind is geworden. Wie zeker gaat stemmen is een van de meest Europese inwoners van onze provincie: de baas van het United World College in Maastricht. Hij woonde op verschillende plekken in Europa en daarbuiten. Hij voelt zich dan ook zowel Europeaan als Nederlander.

Bekijk hier de hele reportage

Groene Ster viert kampioenschap

2 dagen feest in Heerlerheide vanwege het behaalde kampioenschap van Groene Ster in de hoofdklasse! Gisteravond in de kantine van de club, natuurlijk na het behalen van de titel, en vanavond gevolgd door een kroegentocht op de platte kar door de wijk. Robert Janssen begeeft zich straks in het feestgedruis en proeft de sfeer op de platte kar.

Bekijk hier de hele reportage

Toverland viert verjaardag met bekende YouTubers

Wie gister een bezoekje bracht aan Toverland kon zomaar een Youtube ster in het wild tegenkomen. Pretpark Toverland vierde haar 18 jarig bestaan en nodige een aantal grote YouTube sterren uit waaronder Enzo en Milan Knol, samen goed voor meer dan 3 miljoen abonnees en Limburger Dylan Haegens, ruim 1 miljoen. Zij zorgde ervoor dat het park zondag druk bezocht werd.

Bekijk hier de hele reportage

Presentatie: Fabienne Nijsten

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV.
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal.

Logo 1Limburg

Programma's