L1mburg Centraal - 20 jun 2019

L1mburg Centraal - 20 jun 2019

Politie opent Ilab in Heerlen, opwindend onderzoek in sekslab Universiteit Maastricht, een klokkenmaker die tegen de klok strijdt en meer Limburgs nieuws...

L1mburg Centraal van donderdag 20 juni 2019.

Met de volgende onderwerpen:

Politie opent Ilab in Heerlen

De politie heeft in Heerlen een nieuw Ilab geopend. Dat is een centrum in het Brightlands Smart Services campus waar nieuwe manieren worden bedacht om de criminaliteit aan te pakken. Zo wordt er gekeken of drones meer kunnen worden ingezet om informatie te vergaren. Dat doet de politie samen met bedrijven en onderwijsinstellingen. Volgens de politie is dat nodig om de georganiseerde criminaliteit te slim af zijn. De iRoom moet in de toekomst het kloppend hart van de politie worden. Informatie van verschillende bronnen zoals worden verwerkt en doorgegeven aan de mensen op de straat.

Bekijk hier de hele reportage

Vier jaar cel geëist voor beramen moordaanslag op Wilders

Het Openbaar Ministerie eist 4 jaar cel tegen een 61-jarige man uit Hoensbroek voor het 'beramen van een moordaanslag op PVV-voorman Geert Wilders' in Heerlen. De man was op 9 maart van dit jaar bij een flyer-actie van Wilders in Heerlen, die campagne voerde voor de Provinciale Statenverkiezingen. Vlak voor de komst van Wilders werd hij aangehouden met een bijl en twee stanleymessen. Hij zou tegen een wijkagent hebben gezegd dat hij 'dat varken de kop in wilde slaan'.

Bekijk hier de hele reportage

Een klokkenmaker die tegen de klok strijdt

Een klokkenmaker die tegen de klok strijdt. Hans Bodens uit Geleen probeert het uurrecord voor 80-plussers te verbeteren op de wielerbaan van Glanerbrook. In april werd hij 80. Naast zijn liefde voor klokken was en is fietsen zijn grote hobby. Omdat hij nog steeds zo'n goede conditie heeft, valt hij het uurrecord aan.

Bekijk hier de hele reportage

Lieve Mona, decennialang steun en toeverlaat

Lieve Mona, ik word gepest, mijn vriendje is jaloers of ik ben ongelukkig getrouwd. Dit hadden zomaar de eerste zinnen kunnen zijn van de brieven aan Loek Kessels. Decennialang de steun en toeverlaat van vele Story-lezers en -lezeressen. Ze ontving tijdens haar tijd als vraagbaak van Nederland meer dan 300.000 brieven. En de brieven die ze niet kon meenemen in haar Story-rubriek, beantwoordde ze persoonlijk. Loek 'Lieve Mona' Kessels overleed woensdag op 87-jarige leeftijd.

Bekijk hier de hele reportage

Zeven oosterburen in selectie VVV

Nooit eerder telde VVV-Venlo zoveel Duitse voetballers. De huidige selectie herbergt zeven oosterburen, een recordaantal voor de club, en twee meer dan vorig jaar. Dat wil niet zeggen dat kersverse trainer Robert Maaskant zijn Duits gaat bijspijkeren. Dat werd duidelijk op de eerste training gisteren.

Bekijk hier de hele reportage

Opwindend onderzoek in sekslab Universiteit Maastricht

Nooit eerder is er bij een universiteit onderzoek gedaan naar seksuele opwinding in een relatie. De Universiteit Maastricht start met een studie daarnaar in de hoop stellen met seksuele problemen te kunnen helpen. Honderden koppels schreven zich al in voor het sekslab waar wordt onderzocht hoe partners hun opwinding op elkaar afstemmen Aan tafel zit Marieke DeWitte die dit onderzoekt.

Bekijk hier de hele reportage

Presentatie: Kirsten Paulus

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV.
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal.

Logo 1Limburg

Programma's