L1mburg Centraal - 20 juli 2019

L1mburg Centraal - 20 juli 2019

Veel bomen niet opgewassen tegen nóg een droge zomer, sterrenwacht Limburg kijkt terug op de eerste maanlanding, boksen voor onderzoek naar ALS, de vrijwilligers bij Stichting WigWam en meer Limburgs nieuws...

L1mburg Centraal van zaterdag 20 juli 2019.

Met de volgende onderwerpen:

Veel bomen niet opgewassen tegen nóg een droge zomer

De gevolgen van de aanhoudende droogte in Limburg zijn steeds meer merkbaar. Beken en sloten stonden al droog, maar nu leggen ook struiken en bomen het loodje. Na de extreme droogte van vorig jaar, waren ze al verzwakt. En met een tweede droogteperiode erachteraan, zijn veel bomen nu een makkelijke prooi voor schimmels, bacteriën en allerlei insecten.

Bekijk hier de hele reportage

Sterrenwacht Limburg kijkt terug op de eerste maanlanding

Precies 50 jaar geleden had de hele wereld het maar over één ding: de eerste man op de maan. De Apollo 11-missie die dit moest volbrengen was live te volgen van de lancering drie dagen daarvoor tot het moment suprême. Ruim 600 miljoen mensen zagen hoe Neil Armstrong op 21 juli 1969 de eerste stap zette op de maan. En overal ter wereld wordt daar nu, 50 jaar later, op teruggekeken. Zo ook bij de Sterrenwacht Limburg in Heerlen.

Bekijk hier de hele reportage

Boksen voor onderzoek naar ALS

Yoëlle Riteco traint voor haar eerste bokswedstrijd ooit. En niet zo maar een bokswedstrijd: een wedstrijd op een benefiet boksgala in Roermond. Op deze avond hoopt Yoëlle zo veel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar ALS. Leon Wijshoff vecht tegen deze een dodelijke ziekte. Yoëlle en Leon komen beide uit Herkenbosch en wonen in dezelfde straat en er is meer dat beide bindt.

Bekijk hier de hele reportage

De vrijwilligers bij Stichting WigWam

In de 1e aflevering van de zomerserie over stichting WigWam zagen we hoe de ouders van de gehandicapte Nova hun vakantie beleven. Vandaag zien we hoe de begeleiders van de stichting de kinderen met een beperking, en de broertjes en zusjes daarvan, tijdens zo'n speciale vakantie begeleiden. Dat is al bijzonder op zich, maar nog meer als je weet dat ze dit allemaal geheel vrijwillig doen.

Bekijk hier de hele reportage

Vrolijke klanken tijdens straatmuzikantenfestival

Vroeger kwam je ze in de grote steden op vrijwel elke hoek van de straat tegen: straatmuzikanten. Maar helaas lijken ze beetje bij beetje uit het straatbeeld te verdwijnen. In het centrum van Roermond werd het straatmuzikant-leven vandaag nieuw leven ingeblazen. Daar vond namelijk de eerste editie van het Internationaal Straatmuzikantenfestival georganiseerd. Op 10 locaties stonden evenveel straatmuzikanten die de winkelstraten van Roermond voorzag van muzikale entertainment .

Bekijk hier de hele reportage

Presentatie: Kirsten Paulus

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV.
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal.

Logo 1Limburg

Programma's