L1mburg Centraal - 20 jan 2019

L1mburg Centraal - 20 jan 2019

Topdrukte bij kringloopwinkels, draaien op je eigen feestje, veel hardlopers naar buiten, zonnetje zorgt voor mooie plaatjes en meer Limburgs nieuws...

L1mburg Centraal van zondag 20 januari 2019:

Met de volgende onderwerpen:

Topdrukte bij kringloopwinkels

Misschien wordt ontspullen wel het modewoord van 2019. Veel mensen willen massaal van oude spulletjes af en bezorgen die bij de Limburgse kringloopwinkels. Die kunnen dan weer op hun beurt de vele spullen niet kwijt. Topdrukte daar dus, als gevolg van de grote Limburgse opruimwoede. Peter Beeker nam een kijkje.

Bekijk hier de hele reportage

Draaien op je eigen feestje

Wie kan beter op zijn eigen feestje draaien dan DJ Admin uit Roermond. De DJ – echte naam Rick Jansen – wordt overmorgen 31 jaar. Dit weekend vierde hij dat met twee feestjes: eentje in Maasbracht en eentje in Neer. Dat hij in het weekend in Nederland is te bewonderen is een uitzondering. Normaal staat hij namelijk achter de mengtafels in Zuid-Oost Azië. En dat na een week voor de klas te hebben gestaan op het Philips van Horne College in Weert. Want doordeweeks is hij gewoon een leraar economie.

Bekijk hier de hele reportage

Koude en zware editie van Abdijcross

De Abdijcross in Kerkrade is traditioneel een van de zwaarste crossen van het land. Steevast staat een ijzersterk deelnemersveld aan de start van de ruim 10 kilometer lange cross. Dit jaar was er een kleine tegenvaller voor de organisatie want de gewenste toppers Butter en Choukoud lieten het afweten.

Bekijk hier de hele reportage

Al 25 jaar Zweit veur Leid

In de 25-jarige historie van de hardloopwedstrijd Zweit veur Leid in Maastricht werd in totaal al bijna anderhalf miljoen euro op gehaald. Vandaag stonden weer ruim 1000 deelnemers aan de start van de jubileumeditie.

Bekijk hier de hele reportage

Wout Poels finisht sterk in Tour Down Under

Wout Poels is in hele goeie vorm en heeft kansen op de eindzege in de Tour Down Under. Vandaag was de slotrit in de eerste zware etappekoers van het wielerjaar. Een rit met de nodige concurentie voor Poels aan de start en met finisch bergop.

Nog aan de bak voor de Voedselbank

Marathonkampioen Miranda Boonstra uit Molenhoek had nog een schuld in te lossen voor de onze actie Samen voor de Voedselbank: een hardloopclinic. Toen ze de belofte deed vorige maand was het iets warmer dan nu. Maar beloofd is beloofd, kou of niet, ze ging aan de bak voor de Voedselbank.

Bekijk hier de hele reportage

Zonnetje zorgt voor prachtige plaatjes

Voor veel wandelaars en natuurliefhebbers was het een heerlijke dag om er even op uit te gaan. Zo ook voor onze verslaggever Lex van Moorsel. Hij trok op deze koude, maar zonnige zondag het Limburgse land in!

Bekijk hier de hele reportage

Prins met helikopter naar zijn receptie

Een speciaal vervoermiddel voor prins Steef I van de Plekploasters uit Baexem en zijn gevolg. Normaal komt de prins in het dorp per koets naar de prinsenreceptie. Dit jaar doen ze het daar helemaal anders. Prins Steef I kwam met zijn adjudanten en jeugdprinses namelijk per helikopter aan bij het plaatselijke sportpark. Hij werd daar verwelkomd door veel nieuwsgierigen. De vraag is natuurlijk of de prins zich nu de hele vasteloavend per helicopter van cafe tot cafe laat vliegen.

Bekijk hier de hele reportage

Presentatie: Sander Kleikers

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV.
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal.

Logo 1Limburg

Programma's