L1mburg Centraal - 20 augustus 2019

L1mburg Centraal - 20 augustus 2019

Politie haalt vrouw met Nikab uit een bus in Stein, Voerendaals bedrijf gaat viral met groene bushokjes, Brunsummerheide gaat op slot, campagne tegen ongewenst seksueel gedrag en meer Limburgs nieuws...

L1mburg Centraal van dinsdag 20 augustus 2019.

Met de volgende onderwerpen:

Politie haalt vrouw met Nikab uit een bus in Stein

Een vrouw met een nikab is maandagavond uit een bus gezet in Stein. Vanaf 1 augustus is het dragen van gezichtsbedekkende kleding in het openbaar vervoer namelijk verboden. Nu is dus voor het eerst een vrouw met een nikab daadwerkelijk uit een bus gezet. Een buschauffeur heeft de politie gebeld toen de vrouw weigerde uit te stappen. De politie heeft haar vervolgens uit de bus geholpen.

Bekijk hier de hele reportage

Voerendaals bedrijf gaat viral met groene bushokjes

Na Utrecht wordt Heerlen de tweede Nederlandse gemeente waar alle bushokjes een groen dak van vetplantjes krijgen. De speciale abri's zijn ontworpen door een reclamebureau uit Voerendaal en gaan momenteel de wereld over. Het concept is overigens méér dan simpelweg een groen dak: zo wordt er onder andere ook gefilterd hemelwater gebruikt en is de vloer van de hokjes van gerecycled beton. Deze groene bushokjes zijn inmiddels internationaal nieuws en daardoor is er interesse uit steeds meer landen.

Bekijk hier de hele reportage

Brunssummerheide gaat op slot voor de zaak Nicky Verstappen

De Brunssummerheide gaat komende maandagavond 'op slot' vanwege de zaak Nicky Verstappen. Volgende week dinsdag wordt daar namelijk een schouw gehouden. Die moet betrokken rechters, officieren van justitie en nabestaanden een beter beeld geven van het plaats delict en de omgeving. Nicky Verstappen werd in 1998 dood gevonden op de Brunssummerheide, maar het mysterie is nog altijd niet opgelost.

Bekijk hier de hele reportage

Hoe leef je uit een koffer op Cultura Nova?

Hoe is het om je leven door te brengen in hotels, te leven uit je koffer en zonder eigen thuis? Voor de meeste van ons is dat verre van de realiteit. Maar voor veel artiesten is het wel dagelijkse kost. Juist daarom is dat het onderwerp van een voorstelling van een Canadees gezelschap Cirque Eloize, toepasselijk genaamd 'Hotel'. Volgende week te zien op Cultura Nova in Heerlen, maar collega Sjoerd Van Heugten zocht ze al op in het Oostenrijkse Linz.

Bekijk hier de hele reportage

'Ben je oké?' campagne tegen ongewenst seksueel gedrag

Ben je oké? vraag je aan iemand die mogelijk wordt lastiggevallen. 'Ben je oké?' is ook de naam van de campagne van Rutgers, het kenniscentrum seksualiteit. Tijdens de introductie van nieuwe studenten, onder andere in Maastricht, wordt met deze campagne aandacht gevraagd voor ongewenst seksueel gedrag. Bij ons aan tafel zit Amy die hele dag campagne gevoerd heeft, want de problemen beginnen bij jonge studenten?

Bekijk hier de hele reportage

Presentatie: Bas van Mulken

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV.
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal.

Logo 1Limburg

Programma's