L1mburg Centraal - 2 jan 2019

L1mburg Centraal - 2 jan 2019

Nieuwjaarsreceptie in gouvernement, verontwaardiging over btw-stijging, de ambities voor 2019 van Jan Smeets en meer Limburgs nieuws...

L1mburg Centraal van woensdag 2 januari 2019:

Met de volgende onderwerpen:

Wat heeft 2019 in petto voor de provincie Limburg?

In het provinciehuis in Maastricht hebben Limburgse politici en ondernemers zich verzameld voor de traditionele nieuwjaarsreceptie en de nieuwjaarstoespraak van gouverneur Theo Bovens. Verslaggever Jos van de Broek heeft zich tussen die 1000 gasten gemengd. Zij zijn natuurlijk benieuwd naar de speerpunten van de gouverneur.

Bekijk hier de hele reportage

Verontwaardiging over de BTW-verhoging op groente en fruit

Grote verontwaardiging bij de groente- en fruittelers in Noord- en Midden-Limburg. In een periode dat de sector vol inzet op gezonde voeding, krijgen zij te maken met een btw-verhoging op groente en fruit van 3 procent. Ria Joosten, cateraar en voormalig zakenvrouw van het jaar in Limburg, kan er met haar hoofd niet bij.

Bekijk hier de hele reportage

Toin Voncken (69) naar pokertoernooi op de Bahama's

Het spel moet nog beginnen maar de buit is eigenlijk al binnen. Toin Voncken heeft met online pokeren een plek op de Bahama's veroverd. Samen met echtgenote Marga vliegt de 69-jarige naar het tropische eiland voor een groot pokertoernooi. Bijna alles wordt betaald door de organisatie. De pokerkoning uit Stein krijgt een heuse vip-behandeling.

Bekijk hier de hele reportage

De ambities van Jan Smeets voor 2019

Wie is er nog 50 jaar bij de zaak? Jan Smeets is een van de weinigen, Hij werkt een halve eeuw voor en bij Pinkpop. Vandaag is hij te gast in de eindejaarsserie en kijken we vooruit naar 2019.

Bekijk hier de hele reportage

Huisartsenpost Afferden werkt anders, met succes

Ook in 2019 blijft de zorg waarschijnlijk één van de belangrijkste politieke thema's. Want hoe kan de zorg beter -en vooral- betaalbaar blijven. Huisarts Hans Peter Jung uit Afferden heeft een bijzondere kijk op de huisartsenzorg. Hij richtte zijn praktijk heel anders in. En met succes, zo bleek in onze serie WijZijnLimburg. Zijn aanpak zorgt voor een kwart minder doorverwijzingen naar specialisten. De filosofie in Afferden heeft inmiddels navolging gekregen in de regio.

Bekijk hier de hele reportage

Presentatie: Kirsten Paulus

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV.
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal.

Logo 1Limburg

Programma's