L1mburg Centraal - 2 april 2019

L1mburg Centraal - 2 april 2019

Wasberen in Limburg gesteund door duizenden mensen, nieuwe burgemeester Horst aan de Maas begonnen, zoektocht naar Marjo Winkens duurt voort en meer Limburgs nieuws...

L1mburg Centraal van dinsdag 2 april 2019:

Met de volgende onderwerpen:

Veel steun voor de wasbeer

De wasbeer blijkt razend populair: ruim 22.000 mensen hebben hun handtekening gezet onder een petitie tégen het afschieten van de dieren in Limburg. De provincie wil ze afschieten omdat ze ziektes kunnen verspreiden en schade veroorzaken aan landbouwgewassen. Stichting Aap is het daar niet mee eens en riep mensen op om de petitie te tekenen om daarmee de provincie Limburg op andere gedachten te brengen.

Bekijk hier de hele reportage

Ryan Palmen begonnen als burgervader van Horst aan de Maas

Ryan Palmen beleefde vandaag zijn eerste dag als burgervader van de gemeente Horst aan de Maas. Bijna 40 jaar geleden werd hij geboren in Heerlen en op zijn 25ste werd hij al wethouder in Simpelveld. Vervolgens weer hij met 31 jaar de jongste burgemeester van Nederland in Hilvarenbeek. Nu is hij terug in Limburg en begon hij met een ontbijt, samen met zo'n 200 werknemers van de gemeente.

Bekijk hier de hele reportage

Zoektocht naar Marjo Winkens duurt voort

In Beesel is voor de 2e dag op rij gezocht naar de vermiste Marjo Winkens. Het destijds 17-jarige meisje uit Schimmert verdween in 1975 na een bezoek aan de kermis in Sittard. Later zijn spullen van haar teruggevonden, onder andere in het gebied tussen Swalmen en Beesel. In diezelfde regio wordt sinds gisterochtend flink gegraven. Dat allemaal na een tip die het coldcase team van de politie in 2017 kreeg en die volgens de agenten zeer serieus is. Bob Willemsen, hoofd van het Cold Case Team, en Rob van Kan, hoofd recherche, kwamen langs in de studio.

Bekijk hier de hele reportage

Roda JC wint in foutencircus en MVV geen 'partycrasher'

Roda JC Kerkrade had wat goed te maken na de 4-0 nederlaag afgelopen vrijdag tegen Helmond Sport. Jong FC Utrecht, dat onderaan staat, is dan een welkome tegenstander in het Parkstad Limburg Stadion. Zou je tenminste zeggen, Roda kwam namelijk al vroeg in de wedstrijd op achterstand. Echter boog de ploeg de wedstrijd om en zorgde voor de eerste overwinning van Eric van der Luer.

Bij MVV was doelman Luuk Koopmans de grote man in de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Hij hield heel veel ballen van Spangenaren tegen. Maar in de tweede helft kon ook hij niet voorkomen dat de Rotterdammers op 'Het Kasteel' de wedstrijd naar zich toe trokken. Sparta vierde gisteravond een verjaardagsfeestje en wilde dat uiteraard niet laten vergallen door de Maastrichtenaren: 2-0.

Presentatie: Fabienne Nijsten

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV.
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal.

Win een DAB+ radio!

Win een DAB+ radio!

L1mburg Centraal: technische problemen bij Max Verstappen

L1mburg Centraal: technische problemen bij Max Verstappen

L1mburg Centraal: Limburgse metalband Carach Angren

L1mburg Centraal: Limburgse metalband Carach Angren

L1mburg Centraal: alternatief OLS

L1mburg Centraal: alternatief OLS

L1mburg Centraal: musical drive-in

L1mburg Centraal: musical drive-in

L1mburg Centraal: valt het doek voor Andre Rieu?

L1mburg Centraal: valt het doek voor Andre Rieu?

Logo 1Limburg

Programma's