L1mburg Centraal - 19 september 2019

L1mburg Centraal - 19 september 2019

Dochter Vera Lynn bij uitreiking ereburgerschap Brunssum, Rangers herdenken Ricksen, in gevecht met een midlifecrisis en meer Limburgs nieuws...

L1mburg Centraal van donderdag 19 september 2019.

Met de volgende onderwerpen:

Rangers herdenken Ricksen

In Glasgow wordt vandaag de gisteren overleden Fernando Ricksen geëerd. De 43 jarige oud-voetballer boekte de grootste successen uit zijn loopbaan bij de Glasgow Rangers. Vanavond speelt de club in Europees verband tegen Feyenoord en werden er bloemen, shirts en steunbetuigingen gelegd bij het stadion. Voor ons ter plaatse verslaggever Riël Linssen.

Bekijk hier de hele reportage

Dochter Vera Lynn bij uitreiking Ereburgerschap Brunssum

Het is misschien wel het bekendste oorlogslied dat ooit is gemaakt, We'll meet Again van Vera Lynn. Ze zong het voor de jonge Britse soldaten die naar het slagveld werden gestuurd, en waarvan er vele niet terugkwamen. Dat dit oorlogslied nog steeds springlevend is bleek afgelopen weekend in Maastricht tijdens de viering van 75 jaar bevrijding. Vera Lynn leeft nog steeds en is inmiddels ruim 100 jaar oud. Haar dochter kwam vandaag naar het oorlogskerkhof in Brunssum waar 328 soldaten begraven liggen die straks ereburger worden van de gemeente. De dochter van Lynn is vereerd met dit bezoek en zal vanavond een brief namens haar moeder voorlezen.

Bekijk hier de hele reportage

Brunssum viert bevrijding

Vandaag wordt gevierd dat op 19 september 1944 Brunssum werd bevrijd. De Oorlogsbegraafplaats van het Gemenebest speelt een belangrijke rol bij de festiviteiten. De Stichting War Cemetery Brunssum beheert het adoptieregister van de graven en ontvangt en begeleidt buitenlandse bezoekers. Shirley Sinfield uit Heerlen is penningmeester van de stichting. Haar vader was vrachtwagenchauffeur in het Britse bevrijdingsleger.

Bekijk hier de hele reportage

89-jarige 'nerd' geeft ouderen computerles

Hij is 89 jaar, maar toch is het woord whizzkid wel van toepassing op hem. Eugene Kitzen is al sinds de eerste personal computer verknocht aan de pc. Maar dat geldt natuurlijk niet voor veel van zijn leeftijdsgenoten. Daarom deelt hij zijn kennis nog elke dag. Als instructeur in het Heerlense woon-zorgcomplex Parc Imstenrade leert hij senioren hoe ze met de computer om moeten gaan. Vandaag werd hij tijdens zijn spreekuur samen met andere vrijwilligers eens goed in het zonnetje gezet.

Bekijk hier de hele reportage

In gevecht met een midlifecrisis

Ben je tussen de 40 en 60 jaar en wil je het roer omgooien? Snelle motoren, auto's of een nieuwe vriend of vriendin? Dan zou het zo maar kunnen dat je in een midlifecrisis bent beland. Maar liefst één op de vier mannen tussen de 40 en 60 jaar heeft last van een midlifecrisis. In het programma 'Mannen in het wild' gaan 6 mannen in gevecht met hun midlifecrisis door terug naar de basis te gaan. Zonder telefoon, zonder stromend water en zonder enige luxe. Enkel zichzelf en de Italiaanse natuur. Een van de deelnemers aan het programma is Wil Coopmans uit Venray. Vandaag praten we over de psychologische ontwikkelingsfase met psychologe Nicole Geschwind.

Bekijk hier de hele reportage

Presentatie: Sander Kleikers

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV.
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal.

Logo 1Limburg

Programma's