L1mburg Centraal - 19 oktober 2019

L1mburg Centraal - 19 oktober 2019

Personeelsproblemen bij toprestaurants, augmented reality-rondleiding in basiliek Susteren, boekpresentatie over Thornse prinsessen en meer Limburgs nieuws...

L1mburg Centraal van zaterdag 19 oktober 2019:

Met de volgende onderwerpen:

Personeelsproblemen bij toprestaurants

In veel beroepen is het tegenwoordig niet eenvoudig om voldoende personeel te vinden. In de horeca is er tegenwoordig een competitie gaande om nog aan het juiste personeel te komen. Wie wil er nog werken in de keuken of in de bediening? Hoe lossen de toprestaurants van Limburg dat op?

Bekijk hier de hele reportage

Boekpresentatie over Thornse prinsessen

Vrouwen hadden het eeuwenlang voor het zeggen in het ministaatje Thorn. Geen gewone vrouwen, maar prinsessen. Ze kwamen uit heel Europa, leefden in grote weelde, waren zelfbewust en genoten volop van het leven. Met religie had het allemaal niet zo veel te maken. Hoewel dat wel lang werd gedacht. Dat ontdekte historicus Joost Welten. Hij was jarenlang bezig met het ontrafelen van het bijzondere leven van de Thornse prinsessen. En vandaag presenteerde hij zijn boek in het Munttheater in Weert.

Bekijk hier de hele reportage

Augmented reality-rondleiding in basiliek Susteren

Voor een kijkje in de eeuwenoude basiliek van Susteren hoeft de deur niet meer open. Met alleen een mobieltje ben je helemaal klaar voor een digitale rondleiding. Aan burgemeester Jos Hessels en Bisschop Harrie Smeets de eer om het te testen.

Bekijk hier de hele reportage

Wereldrecord Venlo's Friet-ei

Het Venlose friet-ei bestaat 60 jaar. En de Venlose kookclub CCPL 35 jaar. Mooie jubilea, en dus wilden de kook-enthousiastelingen iets leuks doen. En na twee maanden voorbereiding, was vandaag de grote dag. Letterlijk grote dag, want uit het vet rolde vandaag het grootste friet-ei ter wereld.

Bekijk hier de hele reportage

Het blijft rommelen binnen Roda JC

Nadat eerder supporters en werknemers hun ongenoegen hebben geuit over de situatie de afgelopen tijd komt de woede nu uit de hoek van de stewards. Ze zijn het zat hoe er met hen wordt omgegaan door de clubleiding. De druppel die de emmer deed overlopen is het incident waarbij beoogd investeerder De La Vega het stadion uit is gezet. De stewards kregen daarbij het verwijt dat ze het allemaal maar hebben laten gebeuren. Ze voelen zich totaal niet gesteund door de club.

Bekijk hier de hele reportage

Presentatie: Wouter Nelissen

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV.
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal.

Logo 1Limburg

Programma's