L1mburg Centraal - 19 okt 2018

L1mburg Centraal - 19 okt 2018

Gevoel terug na borstreconstructie, de oudste rij-instructeur van Limburg, een terugblik op het Oktoberfeest in Sittard en meer nieuws...

L1mburg Centraal van vrijdag 19 oktober 2018.

In deze uitzending onder meer:

Gevoel terug na borstreconstructie

Artsen van het Maastricht UMC zijn erin geslaagd vrouwelijke borstkankerpatiënten gevoel terug te geven in hun kunstmatige borst(en). Bij zo’n 250 borstkankerpatiënten is nu het gevoel in de borst deels hersteld. Doel van de onderzoekers is om deze behandeling uiteindelijk naar zo veel mogelijk vrouwen te brengen. Eén van de vrouwen bij wie deze ingreep is geslaagd is Silvia Knols uit Nuth.

Bekijk hier de hele reportage

Woedende ondernemers in Panningen

Woedend zijn ze , de ondernemers die de dupe werden van de grote brand in Panningen, die vorige maand een bedrijvenverzamelgebouw daar verwoestte. Hun spullen zijn ze sowieso kwijt en het onderzoek naar de oorzaak van de brand heeft nog niks opgeleverd. Terwijl ze ervan overtuigd zijn dat de brand is aangestoken.

Bekijk hier de hele reportage

25 jaar Scelta Mushrooms

Hij is al 25 jaar de champignonkoning van Nederland. Jan Klerken uit Venlo. Zijn bedrijf Scelta Mushrooms is méér dan een doodgewone champignonkwekerij. Door allerlei vormen van innovatie en onderzoek mag het zich zelfs een waar "instituut" noemen. Het familiebedrijf bestaat vandaag op de kop af 25 jaar.

Bekijk hier de hele reportage

De oudste rij-instructeur van Limburg

85 jaar is hij, mag gewoon nog aan het werk. Als rij-instructeur. De oudste van Limburg, de op één na oudste van Nederland. Theo Wischmann ut Landgraaf. Het liefste gaat hij nog door tot zijn 91e, maar dan moet ie binnenkort wel slagen voor zijn examen om nog 5 jaar rijles te mogen geven.

Bekijk hier de hele reportage

Godenzoon Perr Schuurs vindt z'n draai bij Ajax

Afgelopen zomer verruilde Perr Schuurs het gemoedelijke Nieuwstadt voor de wereldstad, Amsterdam. De voetballer mag zich sindsdien godenzoon noemen als speler van Ajax.

Bekijk hier de hele reportage

Miranda Boonstra doet gooi naar Nederlandse titel marathon

Miranda Boonstra doet een gooi naar de Nederlandse titel marathon zondag in Amsterdam. Ze maakt na een hardnekkige blessure haar rentree na 3 jaar afwezigheid. Bijzonder, omdat Boonstra uit Molenhoek met haar 46 jaar een oudgediende is. Zelf is ze niet bezig met leeftijd.

Bekijk hier de hele reportage

Hoe belangrijk is het Oktoberfeest voor Sittard?​​

Ooit bedoeld om de zieltogende kermis nieuw leven in te blazen, is het oktoberfeest in Sittard inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste evenementen in de regio, met honderdduizenden bezoekers verspreid over 6 dagen. Afgelopen week eindigde de 14e editie. Wat is het geheim, waarom vallen we massaal voor het van oorsprong Duitse volksfeest, en is er nog ruimte om te groeien? En hoe belangrijk is het feest ondertussen geworden voor Sittard?

Bekijk hier de hele reportage

Presentatie: Wouter Nelissen

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV.
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal.

Logo 1Limburg

Programma's