L1mburg Centraal - 19 november 2019

L1mburg Centraal - 19 november 2019

Celstraf voor doodrijden studente, 'opa' Frans Verstappen (72) overleden, Nic (90) blikt terug op bevrijding Kessel-Eik en meer Limburgs nieuws...

L1mburg Centraal van dinsdag 19 november 2019:

Met de volgende onderwerpen:

Jaar cel voor doodrijden Sittardse studente

De rechter heeft de 44-jarige Jolanda P. veroordeeld tot één jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Zij reed in september 2018 de Sittardse studente Julie Hoofwijk dood en nam vervolgens de benen. Dat op zichzelf is volgens de rechter al ernstig, maar het feit dat deze Jolanda onder invloed was van alcohol, wiet en cocaïne wordt haar eveneens zwaar aangerekend. Ook moet zij 20.000 euro schadevergoeding betalen aan de ouders en de twee broers van het overleden slachtoffer.

Bekijk hier de hele reportage

Loonkloof tussen mannen en vrouwen groter geworden

Het is bijna 2020 en toch verdienen mannen nog steeds meer dan vrouwen. Er wordt al jaren over gesproken, maar er verandert weinig. Het verschil in inkomen tussen jonge mannen en jonge vrouwen is zelfs groter geworden. Dat blijkt uit onderzoek. Hoe het kan? Daar zijn de onderzoekers nog niet over uit. Het kan ermee te maken hebben dat vrouwen bij hun eerste baan minder stevig onderhandelen dan mannen.

Bekijk hier de hele reportage

'Opa' Frans Verstappen (72) overleden

Frans Verstappen, opa van de wereldberoemde F1-coureur Max Verstappen, is maandag op 72-jarige leeftijd overleden. Verstappen senior werd op 9 november opgenomen in het hospice in Susteren. Bij Frans Verstappen werd in 2017 kanker geconstateerd. Hij sprak in juni dat jaar uit dat hij hoopte zijn zoon Jos en kleinzoon Max ooit weer in de armen te kunnen sluiten. Frans Verstappen leefde namelijk jaren in onmin met zijn zoon en kleinzoon vanwege een slepende familievete.

Bekijk hier de hele reportage

Musical Valuascollege in de prijzen gevallen

Het Valuascollege in Venlo is een kweekvijver voor talent. Opnieuw is de scholengemeenschap in de prijzen gevallen tijdens de jaarlijkse Amateur Musical Awards. De voorstelling Titanic wint een award in de categorie 'beste ensemble'.

Bekijk hier de hele reportage

Nic (90) blikt terug op bevrijding Kessel-Eik

Op 19 november 1944 werd de regio rondom Venlo bevrijd. Nic van Dael was ooggetuige van de bevrijding van Kessel-Eik. Hij was toen 16 jaar. Het scheelde weinig of hij had de bevrijding niet overleefd. Van Dael werd namelijk onder vuur genomen door Duitse soldaten. Inmiddels is Nic van Dael 90 jaar. Hij blikt met ons terug op die bewuste dag in 1944.

Bekijk hier de hele reportage

De Gats Sittard op tweede plek in Café Top 100

Het op één na beste café van Nederland ligt in Sittard. Tapperie De Gats staat tweede in de Café Top 100-verkiezing van Misset Horeca. Het beste café van Nederland ligt in Rotterdam. Er zijn nog twee Limburgse kroegen die het landelijk goed doen. Het Maastrichtse café Oak34 werd zesde en De Klep in Venlo is tiende.

Bekijk hier de hele reportage

Presentatie: Bas van Mulken

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV.
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal.

Logo 1Limburg

Programma's