L1mburg Centraal - 19 mei 2019

L1mburg Centraal - 19 mei 2019

Geen finaleplek voor Limburgse handbalteams, centrum Heerlen vol zand voor beachvolley en meer Limburgs nieuws...

L1mburg Centraal van zondag 19 mei 2019.

Met de volgende onderwerpen:

Komt het Eurovisiesongfestival in 2020 naar Maastricht?

De overwinning van het Eurovisiesongfestival is binnen voor Nederland. Dat is de start van een geheel nieuwe strijd. Wie gaat het songfestival volgend jaar organiseren? Maastricht heeft zich in ieder geval gemeld. Meteen na de winst van Duncan Laurence stuurde het MECC een persbericht de deur uit. Maastricht is officieel kandidaat om het songfestival volgend jaar te organiseren.

Bekijk hier de hele reportage

Geen finaleplek voor Limburgse handbalteams

Geen Limburgse club in de finale voor het landskampioenschap. Voor Bevo en Lions zit het seizoen erop. De twee Limburgse clubs speelden vandaag tegen elkaar in de hoop zich nog te plaatsen. Maar ze waren afhankelijk van het resultaat van een andere wedstrijd, namelijk Aalsmeer tegen Volendam. Dat plaatst zich voor de strijd om het landskampioenschap, net als Aalsmeer, dat was al eerder bekend. Geen finale, geen prijzen dit jaar in Limburg.

Bekijk hier de hele reportage

Centrum Heerlen vol zand voor beachvolley

Honderdvijftig kubieke meter zand in het centrum van Heerlen. De stad is voor een weekend veranderd in een beachvolleybalstadion. Heerlen is een speelstad voor de eredivisie beachvolleybal geworden, dus ook nog sport op niveau.

Bekijk hier de hele reportage

Een weekend lang alleen maar racen

Zandvoort, waar dit weekend de racedagen plaatsvonden. Duizenden fans van Max Verstappen waren op de been om een glimp van hem op te vangen. Verslaggever Maurice Jessen en cameraman Eelco Dautzenberg, stuk voor stuk raceliefhebbers, waren er ook.

Bekijk hier de hele reportage

Presentatie: Bas van Mulken

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV.
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal.

Logo 1Limburg

Fortuna kopje onder op kletsnatte grasmat: 2-3

Fortuna kopje onder op kletsnatte grasmat: 2-3

Op een moeilijk bespeelbaar veld heeft Fortuna in eigen stadion met 2-3 verloren van Willem II. Daarmee kreeg de Sittardse ploeg te weinig gezien het spelbeeld, de inzet en de kansen die Fortuna creëerde in de aantrekkelijke wedstrijd.

Programma's