L1mburg Centraal - 19 jun 2019

L1mburg Centraal - 19 jun 2019

200 kilo cocaïne onderschept in Maasbracht, OM vervolgt verdachten in zaak-MH17, Elfsteden-zwemmer krijgt eten uit Geleen en meer Limburgs nieuws...

L1mburg Centraal van woensdag 19 juni 2019.

Met de volgende onderwerpen:

Ruim 200 kilo cocaïne ontdekt in loods in Maasbracht

Bij een metaalrecyclingbedrijf in Maasbracht is woensdagmiddag ruim 200 kilo cocaïne gevonden. In een loods bij het bedrijf aan het Hazenspoor werd een grote hoeveelheid wit poeder gevonden. Na een test bleek het om cocaïne te gaan. In totaal werd er ruim 200 kilo drugs gevonden met een straatwaarde van om en nabij de 7 miljoen euro. De politie heeft niemand aangehouden. De brandweer onderzoekt of er gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen.

Bekijk hier de hele reportage

Vier verdachten voor betrokkenheid bij neerhalen MH17

Het is deze zomer vijf jaar geleden dat het leven in Nederland stil stond. Het nieuws dat MH17 was neergehaald kwam hard aan. In totaal lieten 298 mensen het leven. Ook 11 Limburgse inzittenden van het vliegtuig kwamen om. Het Openbaar Ministerie gaat drie Russen en een Oekraïner vervolgen voor moord en voor het neerhalen van vlucht MH17 op 17 juli 2014 en de dood van alle inzittenden. De rechtszaak zal op 9 maart 2020 beginnen.

Bekijk hier de hele reportage

Zussen Klee zetten vraagtekens bij eerder politieonderzoek

Al 24 jaar wachten ze op antwoorden. Wie heeft hun broer vermoord en waarom?
De zussen van Heerlenaar Sjef Klee, die in 1995 werd doodgeschoten, hebben weer hoop. Hoop omdat de politie de zaak weer in onderzoek heeft na een serieuze tip.Maar ze rekenen zich nog niet rijk, want 24 jaar geleden werden ze ook teleurgesteld.

Bekijk hier de hele reportage

Elfsteden-zwemmer krijgt eten uit Geleen

Komende vrijdag vertrekt Maarten van der Weijden opnieuw om de Friese Elfsteden te zwemmen. De voeding voor Van der Weijden wordt deze keer verzorgd door een bedrijf uit Geleen. Want juist dat eten bleek tijdens zijn laatste, mislukte poging een pijnpunt. Nu moeten Limburgse 'stjumpkes' en bisschopsbrood Maarten richting Leeuwarden brengen.

Bekijk hier de hele reportage

Golden Earring-drummer repeteert voor Barockfestival in Sittard

Herrie en spektakel op de Markt in Sittard vanmiddag. Golden Earring-drummer Cesar Zuiderwijk repeteert er samen met 40 andere slagwerkers. Zuiderwijk is in Sittard voor de opening van het Barockfestival daar. Niet zonder herrie dus.

Bekijk hier de hele reportage

Slenteren met echtpaar Slenter uit Maastricht

Slenteren, oftewel doelloos en op een traag tempo, rondlopen. Het is gezonder voor je lijf, dan jezelf een uurtje afmatten in de sportschool. Dat blijkt althans uit een onderzoek van de Universiteit Maastricht. Volgens hoogleraar Hans Savelberg moeten we dus met z'n allen méér slenteren. Zeker vandaag. Want geloof het of niet, het is Wereld Slenterdag. We gaan slenteren met het echtpaar Slenter uit Maastricht.

Bekijk hier de hele reportage

VVV-Venlo: Iedereen is erbij, behalve Promes

Gisteren werd hij gepresenteerd, vandaag staat Robert Maaskant voor het eerst op het veld als trainer van VVV Venlo. De club waar voorganger Maurice Steijn de afgelopen jaren uitstekend werk leverde. Maaskant streeft naar handhaving in de eredivisie zo zei hij gisteren. Iedereen is er, behalve een man. Verdediger Jerold Promes. Die is al maanden aan het herstellen van een zware knieblessure en ligt er in ieder geval nog tot kerst uit.

Bekijk hier de hele reportage

Presentatie: Fabienne Nijsten

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV.
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal.

Logo 1Limburg

Programma's