L1mburg Centraal - 19 juli 2019

L1mburg Centraal - 19 juli 2019

Drugspanden in Beek worden op slot gegooid, bekeuringen voor onnodig links en in het midden rijden, vonnis in de corruptiezaak tegen Jos van Rey en meer Limburgs nieuws...

L1mburg Centraal van vrijdag 19 juli 2019.

Met de volgende onderwerpen:

Drugspanden in Beek worden op slot gegooid

In Beek zijn twee drugspanden voor drie maanden op slot gegooid. De panden werden gebruikt door een Albanese drugsbende, twee maanden geleden was die groot in het nieuws toen die bende werd opgerold. Zestien mensen werden opgepakt. Tientallen panden viel de politie toen binnen in de omgeving van Sittard en Geleen. Die panden zijn veelal huurpanden. De eigenaren van zullke woningen zijn vaak te goeder trouw, maar worden ernstig gedupeerd door de malafide huurders. Zoals het echtpaar Grond, wiens huis in Beek vandaag voor drie maanden op slot werd gegooid.

Bekijk hier de hele reportage

Bekeuringen voor onnodig links en in het midden rijden

Het is een van de grootste ergernissen van automobilisten. Mensen die onnodig links blijven rijden. Dat mag namelijk niet. Niet alleen helemaal links, maar ook mensen die bij drie rijstroken op de middelste blijven plakken. Het mag niet, als je nog een strook naar rechts kunt. Op de A2 tussen Maasbracht en Urmond heb je drie rijstroken, als de spitsstrook open is. Vorige week kondigde de politie aan streng te gaan controleren en bekeuren als mensen in het midden blijven hangen. En dat leverde in enkele dagen tijd al ruim 200 bekeuringen op. Hoe komt het toch dat zoveel automobilisten niet op die spitsstrook willen rijden. Verslaggever Lex van Moorsel vanaf de A2.

Bekijk hier de hele reportage

Vonnis in de corruptiezaak tegen Jos van Rey

Vorige week dinsdag wees de Hoge Raad vonnis in de corruptiezaak tegen Jos van Rey. En die uitspraak was; het Gerechtshof heeft zijn werk goed gedaan, en Van Rey is terecht veroordeeld voor passieve ambtelijke corruptie, witwassen, gesjoemel met stempassen en het schenden van het ambtsgeheim bij de burgemeestersbenoeming in Roermond. Straf; 1 jaar voorwaardelijk, 2 jaar geen bestuurlijke functie uitoefenen. Vorige week dinsdag was dat; de nacht ervoor overleed Piet van Pol, die andere hoofdrolspeler in dit dossier, na een tijd ziek te zijn geweest.

Bekijk hier de hele reportage

Sinti-families in Roermond voor de bedevaart

Het is inmiddels een vertrouwd beeld. Het tijdelijke zigeunerkamp langs de A73. Al bijna veertig jaar komen Sinti-families van heinde en verre naar Roermond voor de bedevaart. Vanavond is de processie naar Kapel in 't Zand. Een kijkje in het leven van de grootste familie van het land.

Bekijk hier de hele reportage

De laatste dag voor de Vierdaagse in Nijmegen

De laatste dag van vierdaagse van Nijmegen, vandaag. Met als het goed gaat natuurlijk, de glorieuze binnenkomst op de Via Gladiola in Nijmegen. Collega Robert Janssen liep vandaag weer flink door.

Bekijk hier de hele reportage

Stichting WigWam in Valkenburg: Een speciaal vakantiepark

De bouwvak is vandaag van start gegaan. Dan kun je natuurlijk naar een all-inclusive resort in Turkije of naar de camping in Frankrijk. Maar dat is lang niet voor iedereen weggelegd. Zoals bijvoorbeeld voor de familie Rinkens-Zillen uit Kerkrade. Hun jongste zoon, Nova, is meervoudig gehandicapt waardoor 'zomaar' even op vakantie gaan vrijwel onmogelijk is. Wie dat een aantal jaren wel mogelijk maakt is stichting WigWam in Valkenburg. Zij verzorgen voor gezinnen als de familie Rinkens-Zillen uit Kerkrade een volledig begeleide vakantie. Onze verslaggever Riël Linssen liep een dagje mee op het speciale vakantiepark in Valkenburg.

Bekijk hier de hele reportage

Presentatie: Wouter Nelissen

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV.
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal.

Logo 1Limburg

Programma's