L1mburg Centraal - 19 jan 2019

L1mburg Centraal - 19 jan 2019

Op bezoek bij Dirk Marcellis, Venrayse Kebabman komt met schlager, provincie op onderzoek naar arbeidsmigranten en meer Limburgs nieuws...

L1mburg Centraal van zaterdag 19 januari 2019:

Met de volgende onderwerpen:

Provincie op onderzoek naar arbeidsmigranten

Meten is weten. Onder dat motto gaat de provincie Limburg onderzoek doen naar de toekomstige groei van arbeidsmigranten. Daaraan gekoppeld is de huisvesting van die nieuwkomers. Voor heel Limburg moet duidelijk worden hoeveel buitenlandse werknemers in de toekomst nodig zijn en wat daarvan de gevolgen zijn.

Bekijk hier de hele reportage

'Kebabman van Venray' komt met carnavalsschlager

Het is een wat ongebruikelijk beeld: een geboren en getogen Turk die een vastelaovesnummer uitbrengt. Bülent Arpaci, eigenaar van een kebabzaak en helemaal gek van carnaval, uit Venray doet het. Deze vastelaovend brengt hij de sfeer met zijn nummer Pien in Miene Knoak.

Bekijk hier de hele reportage

Op bezoek in Zwolle bij Dirk Marcellis

Nog niet zo heel lang geleden was Dirk Marcellis hét nieuwe Limburgse voetbaltalent. De Horstenaar kwam van de amateurs van Wittenhorst bij de jeugd van PSV terecht. Niet veel later werd het PSV 1 en zelfs Oranje. Daarna stokte zijn ontwikkeling, ging hij naar AZ en raakte daar zwaar geblesseerd aan zijn knie. Via NAC Breda toog Marcellis naar Zwolle, waar hij drie jaar lang voor PEC uitkwam. Maar ook daar speelde die knieblessure weer op. Zo erg zelfs dat zijn voetbalschoenen verruild moesten worden voor nette schoenen en een mooi kostuum. Nu is hij een van de commerciële mensen van PEC en krijg hij in Zwolle bezoek van verslaggever Riel Linssen.

Bekijk hier de hele reportage

Mario Engels bewijst zich weer voor Roda JC

Roda mocht gisteravond op bezoek bij Sparta in Rotterdam. Een wedstrijd met twee gezichten. Een eerste dramatische eerste helft werd opgevolgd door een hele goeie tweede helft. Een haast kansloze 2-0 achterstand werd omgebogen tot een 2-2 gelijkspel, door twee doelpunten van Engels.

De topscoorder van de Keuken Kampioen Divisie heeft er inmiddels al 18 in liggen en dus moet Roda de komende twee weken met angst en beven de fax en de mail in de gaten houden, hij staat namelijk nadrukkelijk in de schijnwerpers.

ALS patiënt nog één keer in een vrachtwagen

Als je hoort dat je een terminale ziekte hebt, dan stort je wereld natuurlijk in. Je toekomst, je passies, je werk, het komt allemaal op een zijspoor te staan. Het overkwam Rob Palmen uit Maastricht. Toen hij te horen kreeg dat hij ALS heeft, kwam alles tot stilstand. Zijn grote wens: nog één keer in een vrachtwagen zitten, zoals hij dat zijn hele leven heeft gedaan. Hij werd vandaag verrast met een bijzondere colonne.

Bekijk hier de hele reportage

Presentatie: Sander Kleikers

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV.
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal.

Logo 1Limburg

Programma's