L1mburg Centraal - 19 augustus 2019

L1mburg Centraal - 19 augustus 2019

Dumoulin wil weer bergop, de scholen zijn weer begonnen, naakt model in binnenstad Maastricht, klimkoers Berg en Terblijt en meer Limburgs nieuws...

L1mburg Centraal van maandag 19 augustus 2019.

Met de volgende onderwerpen:

Dumoulin wil weer bergop

Een nieuwe hoofdstuk in het wielerleven van Tom Dumoulin. Na 8 jaar komt er een einde aan zijn tijd bij Sunweb.

Bekijk hier de hele reportage

De scholen zijn weer begonnen

Het zal u niet ontgaan zijn: de scholen zijn weer begonnen. Voor veel kinderen een spannende dag. En voor veel ouders misschien wel lekker dat de rust weer terugkeert in huis... na 6 weken vakantie. Maar het was zeker spannend voor de leerlingen, leraren en ouders van de basisschool in het dorpje Griendtsveen. Want vanwege het lage aantal leerlingen moest de school misschien sluiten. Maar uiteindelijk kunnen alle 48 leerlingen vandaag nog gewoon in het dorp naar de klas.

Bekijk hier de hele reportage

Naakt model in binnenstad Maastricht

Als je vanochtend door de binnenstand van Maastricht liep is de kans aanwezig dat je een naakte vrouw tegen het lijf bent gelopen. Geen ontgroening van een studentenvereniging of iemand die zich per ongeluk heeft buitengesloten. Maar het is kunst. Een project van de Geleense fotograaf Edwin IJpeij.

Bekijk hier de hele reportage

Cameramannen klimkoers Berg en Terblijt

In deze koers reden cameramannen mee om te oefenen achterop de motor. Ooit hopen ze de Tour de France in beeld te brengen. Maar eerst klein beginnen in de juniorenkoers....veilig bij 2 Limburgse motards achterop.

Bekijk hier de hele reportage

INKOM Maastricht

In Maastricht is de INKOM begonnen. Alle nieuwe studenten proeven deze week aan hun nieuwe leven. Het studentenleven. Verslaggever Cyriel Heuts, ooit student in Maastricht. Bij studentenvereniging Tragos. Wat gebeurt daar vanavond?

Bekijk hier de hele reportage

Presentatie: Bas van Mulken

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV.
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal.

Logo 1Limburg

Programma's